Vanavond stond er groentecurry op het menu. Voortreffelijk klaargemaakt door manlief. Hij is hier de kok. Hij kookt 10 keer beter dan ik. Alleen in desserts ben ik iets beter (of dat maakt hij mij toch wijs)!

Maar dus.. groentecurry. Volgens een recept uit de Libelle lekker van vorige maand. Het zag er ongeveer zo uit:

(tja eten fotograferen is een vak apart, het zou dan ook kunnen dat het lekkerder was dan dat het er hier uit ziet)
Het recept, dat zoals u al wel doorhad toevallig ook nog eens volledig vegetarisch is, ziet er zo uit:
 
Benodigdheden (voor 4 personen):
– 500 g wortelen
– 1 kleine broccoli
– 1 kleine bloemkool
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 5 cm verse gember
– 200 ml kokosmelk
– 200 ml groentebouillon
– 1 ui
– 2 teentje knoflook
– 1 kl graanmosterd
– 2 el arachideolie
– 1 kl kurkuma
– 1 kl gemalen korianderzaadjes
– 2 kl chilipoeder
– peper en zout
 
Snij de wortelen in plakjes, verdeel broccoli en bloemkool in roosjes, snij de paprika in reepjes en snipper de ui en de knoflook fijn. Schil en rasp de gemberwortel.
Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie. Voeg de specerijen en de mosterd toe en roerbak tot de aroma’s vrijkomen.
Overgiet met bouillon en de kokosmelk. Breng aan de kook. Voeg alle groenten toe en temper het vuur. Dek af en laat 10 minuten zacht koken.
Laat nog 10 minuten sudderen zonder deksel zodat de curry wat kan indikken.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met volle rijst of graantjes.
 
Smakelijk!
 
Sheena