In de maand maart eet ik geen (toegevoegde) suiker. De eerste suikervrije week is ondertussen voorbij. Tijd voor een update!
Afkickverschijnselen?
Ja! Op dag 1 hoofdpijn en vanaf dag 4 koude handen&voeten + een raar smaakje in mijn mond
Ontbijt?
Geen vier koekjes meer (ik heb ze gemist) maar vanaf nu door de week havermoutpap en in het weekend mag het iets specialer, vijgen met ricotta bijvoorbeeld. Die havermoutpap heb ik de eerste dagen moeten binnenduwen maar stilaan begin ik het lekker te vinden. Ik eet het in combinatie met wat fruit.
Tussendoortjes
Om niet teveel aan suiker te denken heb ik héél veel tussendoortjes voorzien die ik wel mag eten. Zo eet ik de hele dag door nootjes (macademia noten zijn mijn nieuwe verslaving!), zelfgemaakte havermout-bananenkoekjes, druiven, rijstwafels, … Ik mis echter nog steeds mijn chocolade en oreokoekjes.
Lunch?
Bruin brood met kaas op het werk. Thuis een omelet en we maakten in het weekend ook eens een gehaktbal met groenten als lunch. Ik mis mijn boterham met choco als zoet dessertje.
Avondmaal?
Vele nieuwe recepten getest deze week, zo aten we voor het eerst quinoa. We aten supergezond én superlekker. Puur eten.
Dessert?
Ik kan ’s avonds mijn zoetigheid nog niet missen dus ik zocht naar een vervanger die wel mocht: een lekkere fruitsmoothie als dessert. Dieetgewijs waarschijnijk niet echt verantwoord om dat ’s avonds laat nog te drinken maar o zo lekker en het zorgt ervoor dat ik mijn koekjes en ijs ’s avonds niet mis!
Heel erg gemist
Een fris glas Ice Tea of cola. Een ijsje met het mooie weer gisteren. Een boterham met choco.
Opvallend
Foto’s met zoetigheid erop doen mij bijna kwijlen! Terwijl ik vroeger niet eens zou hebben stilgestaan bij zo’n foto.
Besluit na week 1
Het was een hele aanpassing maar ik merk al een aantal verschillen. Waar ik bijvoorbeeld anders op een werkdag tegen de middag bijna flauw viel van de honger merk ik nu een constanter energie niveau op. Ik heb geen energiedipjes meer mede dankzij mijn vele gezonde snacks tussendoor.
Fysiek begin ik misschien al wat af te kicken maar mentaal ben ik er echter nog lang niet. Ik zie dit nog steeds als iets voorlopig. Eén maand geen suiker eten en daarna kan ik mij weer volproppen met koekjes en ijs en chocolade … Benieuwd of dat gevoel nog zal veranderen in de komende drie weken.
In het algemeen voel ik mij wel heel goed. Ik voel mij lichter, alsof mijn lichaam anders altijd bezig was met vanalles en nog wat en het nu veel meer rust heeft.
Groetjes,
Sheena
Maak je je havermout met sojamelk? Dat vind ik veel lekkerder dan met gewone melk. Zo smaakt het veel zoeter. Ik doe er banaan, rozijntjes en amandelen bij en vindt het echt heel lekker. 🙂
En met dadels kan je ook vaak iets lekker zoets maken…
Succes nog!
de sojamelk heb ik nog niet geprobeerd maar ondertussen wel al wat extraatjes bijgevoegd en dat maakt het al een pak lekkerder 🙂
Weet je wat ik ’s avonds at? Tomaten met peper op! Kilo’s kon ik ervan eten.. 😀
Tomaten met peper? hmmm, ja klinkt zo slecht nog niet 🙂
Die ontwenningsverschijnselen bestaan dus echt?!
ja echt waar!