Vandaag viel er een last van onze schouders: zoonlief is ingeschreven in het kleuterschooltje in ons dorp. Er werd door sommige ouders vannacht gekampeerd voor de deur maar wij namen het risico om ons ’s ochtends pas aan te melden (wel anderhalf uur op voorhand) en waren de tiende in de rij wat ons nog een plaatsje in de school opleverde. In tegenstelling tot vorig jaar zijn er dit keer twee klassen voorzien (ipv 1) voor de allerkleinsten en er werden ook minder broers/zussen op voorhand ingeschreven dan vorig jaar. Dit hadden ze ons enkele weken geleden verteld op de opendeurdag dus we wisten dat we meer kans maakten om zoonlief te kunnen inschrijven dan de ouders van de kindjes geboren in 2011 dat deden. Maar echt zeker ben je toch pas wanneer je het papiertje in handen hebt.
Dus: oef! Een hele opluchting dat het gelukt is.


Vandaag wil ik ook een receptje met jullie delen, iets waar ik de voorbije dagen verslaafd aan ben geworden. Een lekker, makkelijk middagmaal dat enorm goed smaakt na bijvoorbeeld een voormiddag in de tuin te hebben gewerkt (jammer trouwens dat ik het op het werk niet kan klaarmaken).

Nodig: spekblokjes, gekookte aardappelen, ajuin, knoflook, tijm (veel tijm) en boter. Bak dit alles in een pan en …. smullen maar (bij mij moet daar dan ook nog een kwak mayonaise bij op mijn bord). Mmm ik krijg er alweer zin in! Van zoiets kan ik nu eens echt genieten.

Groetjes,

Sheena