Het is officieel: deze week ontving ik mijn eigen BTW-nummer. Vanaf nu ben ik een eenmanszaak! Geen idee waarover ik het heb? Lees dan eerst dit.

Het gaat dus allemaal écht gebeuren. De eerste stappen zijn gezet. De inschrijving van de zaak is nu helemaal in orde. Bij zo een inschrijving komt het één en ander kijken. Eerst en vooral moet je een ondernemingsvorm kiezen. Ik besloot na het grondig bestuderen van alle ondernemingsvormen dat een eenmanszaak voor mij de juiste keuze was. Om zeker te zijn heb ik dit nog eens overlegd met een boekhoudster (ondertussen MIJN boekhoudster) waarmee ik een twee uur durend zeer interessant gesprek heb gehad. Na nog wat formaliteiten (diploma terugzoeken om bedrijfsbeheer te bewijzen + zichtrekening openen) kon de inschrijving worden afgerond.

Natuurlijk moest ik ook een plan (wat ga ik juist aanbieden, wie zie ik als mijn klant, hoe ga ik alles organiseren….) én een naam bedenken. Over die zaken verklap ik voorlopig nog niets maar de komende weken ga je hier zeker meer over te weten komen 🙂

Ik heb de voorbije weken vol ongeduld zitten wachten op het BTW nummer zodat ik eindelijk kon starten met het allerleukste van deze job: stoffen bestellen!! Ik had er al een grondige zoektocht opzitten, had al veel leveranciers gecontacteerd en gisteren heb ik dan eindelijk voor het eerst enkele stoffen besteld. Binnen een paar weken komen ze aan, ik kijk er enorm naar uit en kan bijna niet wachten om ze met jullie te delen!

Manlief en ik zijn ook gestart met het maken van de website. Een hele karwei! Om kosten te besparen proberen we zoveel mogelijk zelf te doen … als dat maar goed komt 😉

De komende weken staan er nog enkele afspraken met leveranciers en de boekhoudster op de planning, ik weet dus wat te doen. Ik profiteer nog even van mijn laatste weken verlof want binnen een veel te snelle tijd moet ik weer aan de slag in mijn hoofdberoep. Ik probeer er nog maar niet teveel aan te denken …

Deze week ben ik ook van plan om nog eens achter mijn naaimachine te kruipen en een nieuwe ‘Charlie’ van Zonen09 voor grote broer te maken. Als het klaar is kom ik het hier uiteraard nog eens showen!

quote

Tot de volgende

Sheena