December is lijstjesmaand dus ik dacht: ‘ik zal eens een lijstje maken met de blogs die ik het liefst gelezen heb in 2014’. Na een, al zeer strenge, preselectie bleven er 50 blogs over die voor mij allemaal topfavorieten zijn. Omdat 50 net iets té veel is om hier op te sommen ben ik extra streng geweest in mijn selectie en heb ik mij uiteindelijk beperkt tot een TOP 20. Twintig blogs waarvan ik het voorbije jaar zo goed als elk berichtje gelezen heb. Twintig verschillende blogs waarmee ik mij op een bepaalde manier verbonden voel en waar ik steeds benieuwd ben naar wat ze te vertellen hebben.

Hier zijn ze dan, in alfabetische volgorde:

AJ stoffenspulletjes: Hier heb ik al heel vaak naaicreaties voorbij zien komen die mij inspireren en zin geven om iets gelijkaardigs te maken

Annelyse: Leuke blog die de laatste tijd in het teken staat van haar marathontraining. Heel boeiend om te volgen, ik zou het haar niet kunnen nadoen!

In a flow around the world: Nederlandse met het hart op de tong, heerlijk om te lezen. Ze heeft ook twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd als de mijne, leuk om te volgen!

Jace did it!: De mooiste naaiprojecten zie je hier passeren!

Kerygma: sinds dit jaar nieuw in mijn leeslijst. Deze vrouw kan schrijven en heeft een interessante mening!

Liesellove: één van de eerste blogs die ik volg en ik blijf fan: van haar naaicreaties, van haar eerlijke berichten, van de mooie quotes die ze deelt en nog veel meer.

Lindsey de grande: een heel andere blog dan de rest in het lijstje. Lindsey is één van onze betere Belgische atleten maar ze heeft enkele jaren terug te horen gekregen dat ze chronische leukemie heeft. Ze vecht een harde strijd en telkens ik een nieuw bericht zie verschijnen hoop ik zo hard op goed nieuws … Ik deed gisteren een storting aan de Stichting tegen Kanker op Music For Life voor haar en alle andere mensen die zo moeten vechten in de hoop dat er op dat vlak nog veel vooruitgang mag komen qua medicatie en behandelingen!

Mamasha: Zonen-mama, net als ik. Ontwerpster van de mooie zonen09 patronen, ik ben fan!

Mama van vijf: binnengluren bij een gezin met vijf kinderen

Minniemie: alles wat vanonder deze dame haar naaimachine rolt is prachtig! Enorme bewondering voor haar naaikunsten. Ze heeft er ook net als ik net een tweede kindje bij.

Miss milla at home: nog zo’n blog waarmee ik mij verbonden voel. Haar mening over bepaalde zaken komt vaak overeen met de mijne. Bovendien heeft ze kippen en ik ook!

Mme Zsazsa vertelt: hier is het voor mij allemaal mee begonnen

Moeke veerle maakt vanalles: ik hou van haar schrijfstijl en moet héél vaak lachen met haar berichten. Vooral haar verhalen over de klas (ze geeft les) zijn hilarisch.

Nuniya: het soort blogster waarvan ik het gevoel heb dat ze een vriendin zou kunnen zijn , ik vind al haar posts leuk om te lezen

Pieke Wieke: veel naai-inspiratie voor jongens

Tales from the crib: Pas dit jaar ontdekt, naar aanleiding van haar Blogboek en ik ben ondertussen grote fan. Een heel herkenbare blog ook voor mij aangezien we beide een zoontje van dezelfde leeftijd hebben!

The 3L syndrome: Blog met hele mooie foto’s over eten, reizen en het leven met een kleuter-dochtertje.

Toertjes en pateekes: veel naai-inspiratie te vinden op dit blog. Ongeloof ook hoeveel deze madam gedaan krijgt wetende dat ze zorg draagt voor maar liefst tien kinderen!

Verbeelding: Een aanrader voor alle boekenfans!

Verne en Jasper: Blog van Soetmin, heel verslavend om te lezen! Ze schrijft over haar gezinsleven met veel gevoel voor humor

Wat is jullie favoriete blog?

Groetjes,

Sheena