De vorige update is alweer even geleden. Toen kon ik heel wat items van de lijst schrappen. Ondertussen werden ook de volgende doelen geschrapt:

Reeds behaald:

20. Organiseer een doopfeest voor kleine broer: check! In november werd onze jongste spruit gedoopt.

10. Op vakantie naar een Landal park: halve check! Vorig weekend zijn we op weekend geweest naar hetzelfde park als waar we in de paasvakantie geweest waren. Het waren drie dagen van zalig niets doen, zwemmen, wandelen (met de boswachter!), naar de zoo gaan, chocolade eten, voor de openhaard zitten (zalig!) en gewoon genieten met ons viertjes. Bovendien sta ik op het punt onze zomervakantie te boeken en de kans is heel groot dat het weer zo’n park zal worden. Die zijn gewoon supergemakkelijk met kleine kinderen.

27. Zoek iets leuk om te doen op mijn 30ste verjaardag (24/12/1984): check! Al is het natuurlijk niet gemakkelijk om iets leuk te organiseren wanneer je verjaardag samenvalt met kerstavond. Dus de feestelijkheden werden opgesplitst: er waren vriendinnen die langskwamen om te brunchen, er was een etentje op restaurant, er was een mini-feestje met mijn ouders en er was natuurlijk ook het jaarlijkse familiefeest op kerst/verjaardagsavond. Dat alles nog gevolgd door ons weekendje weg maakte het een mooie verjaardag!

46. Maak eens zelf ijs: Check! Als kerstcadeau kreeg ik van manlief een ijsmachine en ons eerste probeersel was al meteen een groot succes. Superlekker vanille-ijs. Hier gaat nog veel mee geëxperimenteerd worden!

60. Niet fijn maar het moet gebeuren, en liefst zo snel mogelijk: plan een (kleine) operatie in voor grote broer : check! Alles goed verlopen en we zijn blij dat het achter de rug is.

66. Maak een filmpje van onze reis naar New York: check! Bijna een jaar na datum was het filmpje eindelijk klaar. Helemaal gemonteerd en met muziek er op. Veel werk, maar superleuk om het zo achteraf te kunnen terugzien.

71.Maak plaats op de iphone voor nieuwe foto’s en installeer eindelijk eens IOS8 zodat facetime terug werk: Check! Een uitsteltaakje dat eindelijk werd gedaan en dat er voor zorgt dat mijn gsm mij nu veel minder frustraties bezorgt …

87. Plant fruitbomen: check! Er staan twee appelbomen in de tuin.

98. Ga 4/5de werken en geniet van de extra tijd met de kinderen: check! Misschien wel mijn meest favoriete puntje. Vorige woensdag was mijn eerste vrije dag en ik heb er van genoten. Ik bracht grote broer naar school en ging hem ’s middags weer gaan halen. In de voormiddag kon ik nog eens 100% aandacht geven aan kleine broer en in de namiddag speelden we samen. Woensdag is vanaf nu mijn favoriete dag!

99. Geen kleine flesjes water meer kopen maar de nieuwe drinkbeker gebruiken: check! Mijn groene Tupperware drinkfles gaat sinds vorige week elke dag mee naar het werk.

Dat brengt de totaalstand van bereikte doelen op : 33/101

Ondertussen ben ik al goed bezig voor deze doelen:

29. Lees 30 boeken: we zijn er nog niet, ik zit nog maar aan 7, maar even een kleine update over welke boeken ik sinds de vorige update nog gelezen heb: The Rosie Project (Graeme Simsion) en Norwegian Wood (Haruki Murakami). Intussen ligt ‘Oorlog en Terpentijn’ op mijn nachtkastje.

24. Ga tien keer zwemmen met de kinderen : de teller staat al op 9! Al is kleine broer voorlopig nog te klein om mee te gaan, dus we zetten de teller terug op nul van zodra hij ook mee kan.

34. Ga vanaf september 2014 minstens één keer per week sporten: Check! Ook nog steeds in orde. Eerst was er de wekelijkse Zumba, die jammer genoeg werd afgeschaft en vervangen door ‘BBB’. Ik ben dan maar overgeschakeld naar de BBB. Vanaf nu gaan we dus aan de buikspieren werken (wat trouwens puntje 56 van de lijst is). Ook de overtollige zwangerschapskilo’s (puntje 59) zijn intussen bijna weggewerkt (al is ‘werken’ een groot woord het is eerder ‘lang leve de borstvoeding’.. die ik trouwens nog steeds geef).

39. Maak drie breiprojecten (0/3): ik ben eindelijk nog eens gestart met een brei-project, een sjaal voor mijzelf. Al is de vraag of hij deze winter nog zal afgeraken aan mijn brei-tempo …

43. Ontmoet 10 nieuwe mensen : +1, weer een nieuwe toffe collega leren kennen.

78. Richt de kamer van kleine broer in: kleerkast kopen, behangen, lamp kopen, veluxgordijn kopen: het veluxgordijn is besteld, de lamp werd gekocht en er werd al één muur behangen. We gaan er nog geraken!

101. Steun minstens 3 goede doelen (1/3): er werd (financieel) al 1 doel gesteund tijdens Music For Life. Als er iemand ‘Nothingman’ van Pearl Jam op de radio heeft gehoord in de warmste week dan was dat waarschijnlijk op mijn vraag 🙂

5. 20 andere naaiprojecten tot een goed einde brengen (10/20): sinds de vorige update kwamen er nog 4 naaiprojecten bij: een broekje voor kleine broer, een gsm-zakje als kerstcadeau, een pyjama voor grote broer en een gordijn voor mijn zus.

101doelenupdate

Groetjes,

Sheena