In de maand maart eet ik geen (toegevoegde) suiker. De derde suikervrije week is intussen voorbij. Tijd voor een update!
Afkickverschijnselen?
Geen
Ontbijt?
Lekkere havermout! Jawel, ik ben ondertussen een grote havermoutfan geworden terwijl ik het in week 1 met moeite binnenkreeg. Het moet wel warme havermout zijn, koud vind ik het nog steeds niet te eten.
Tussendoortjes
Het grootste probleem. De tussendoortjes. Ik was de havermoutkoekjes, rijstwafels en macademianoten beu dus ik trok naar de biowinkel en kocht wat nieuwe suikervrije snacks. Slecht smaken doen ze niet maar eerlijk … het is toch echt niet hetzelfde als een koekje of een stukje chocolade. Ze maken mij niet gelukkig (en chocolade wel!). Misschien moet ik het ook allemaal nog wat meer tijd geven om aan al die nieuwe smaken te wennen?
Lunch?
Zelfgebakken suikervrij brood. We hebben intussen een eigen broodmachine aangeschaft (we moesten wel want die van mijn ouders heeft het plots begeven). Wat beleg betreft ging ik dit weekend ook eens op zoek naar iets anders dan kaas maar ik vond alleen zaken waar ofwel suiker in zat (kipfilet etc.) ofwel van die potjes beleg die er heel lekker uitzagen maar vol E-nummers zaten wat mij dan ook weer niet echt aansprak. Kaas dan maar! Gelukkig bestaan er vele soorten kaas.
Avondmaal?
Dé maaltijd van de dag waar ik naar uit kijk. Veel, lekker en gezond eten (met hier en daar al eens een frietje erbij, dat mag ook al eens ). Favoriete recept van de week: Tomaten met Feta en olijven in de oven (receptje van Pascale Naessens)
Dessert?
Fruitsmoothies! Onze blender draait overuren.
Heel erg gemist
Een koekje of chocolade bij de koffie! Dat is echt een geluksmomentje dat ik nu al 24 dagen lang moet missen en waarvan ik nu besef dat ik het helemaal niet wil missen.
Opvallend
Wanneer ik nu aan mijn lievelingsijsje denk krijg ik een ‘zwaar gevoel’ in mijn maag waardoor ik er niet zo veel zin in heb. Ben ik dan toch mentaal ook al een beetje aan het afkicken!?
Besluit na week 2
Ik voel me goed. Heel goed. Ik heb meer energie. Ondertussen ben ik ook weer gestart met sporten, zo zit ik aan les 7 van start-to-run, probeer ik elke dag yoga oefeningen te doen en blijf ik 1 keer per week naar de BBB gaan om wat buikspieren te kweken. Het doet enorm veel deugd om mijn lichaam na twee zwangerschappen terug voor mijzelf op te eisen.
Op naar de laatste week!
Groetjes,
Sheena
Hoi! Ik ontdekte je blog door je reactie bij Sarah (Nuniya). Deze post sprong me direct in het oog en ik krijg er al honger van haha! Ik probeer ook mijn suikeropname wat te beperken. Van die suiker in kipfilet schrik ik wel, daar heb ik eerlijkgezegd nog nooooit op gelet! Kan je ze niet vers halen bij de slager om dit te vermijden? 🙂 Zo hoef je toch niet enkel op kaas te leven…
Veel succes met de laatste week! Liefs
Ja, kipfilet, tweede ingrediënt: suiker! Goed opletten dus …
Wow, petje af! Ik probeer ook havermout als ontbijt te eten, maar ik vind dat opgewarmd eigenlijk niet te eten… hier dus een smoothie met havermout en fruit erbij, dan krijg ik het wel binnen. Of ik wissel af met een fruitontbijt met zaden en yoghurt/kokosmelk. Ik blijf alleszins volgen voor je tussendoortjes, want daar heb ik het ook moeilijk mee :).
Op het net zijn er wèl suikervrije koekjesrecepten te vinden, anders misschien eens zo eentje overwegen voor bij de koffie?
vandaag ontdekt dat de kaaskoekjes wel heel lekker zijn maar dat past dan weer helemaal niet bij koffie, dus ik ga toch eens zoeken naar die suikervrije koekjes om zelf te maken 🙂
Goed bezig! 🙂 Misschien kan je je potje beleg zelf maken om de E-nummers te vermijden? Bv. komkommerspread, pompoenspread, tonijnsla gemaakt met cottage cheese, eiersla gemaakt met cottage cheese, … 🙂 Het neemt niet veel tijd in en is echt lekker. 🙂 Kom je nu naar de blogameetup zaterdag? 🙂 Groetjes, Sarah
ja ik zal zelf mijn beleg moeten beginnen maken! Ik heb ondertussen al lang door dat gezond eten gelijk staat aan veel zelf koken. Spijtig dat ik dat laatste helemaal niet graag doe 😉 De blogameetup daar ben ik al de hele week over aan het twijfelen maar ik denk dat ik niet zal gaan. Al zal ik daar waarschijnlijk weer spijt van krijgen wanneer ik achteraf alle verslagjes erover ga lezen 😉
Dag Sheena,
Ik zie dat je mijn raad opgevolgd hebt en naar de bio planet getrokken bent en de kastanje crackers gekocht hebt 🙂 Opgelet want in de quinoa crackers zit ruwe rietsuiker … Als je suikervrije maand achter de rug is en je wil echt nog een stukje chocolade kan ik je echt die van Willie’s Chocolate Factory aanraden. Die is écht heel lekker, bv de Venezuelan Gold Rio Caribe 72 heeft de volgende ingrediënten : cocoa mass, raw can sugar, cocoa butter, 72% cocoa. Ik vind zijn chocolade super, en is echt zo een trakteermomentje waar je niet veel van nodig hebt want hij smaakt zo lekker. Ik koop hem online op volgende url : http://www.willieschocolateshop.com/
Ik koop altijd van elke soort een tablet 🙂 behalve van de witte en melkchocolade, want ik mag geen lactose. Maar rietsuiker blijft nu eenmaal nog steeds geraffineerde suiker, of het nu ruwe is of niet. Maar ik ben van het princiepe, als ik echt een traktatieke wil en een stukje chocolade neem, want heel weining voorkomt, dan ga ik ook voor goeie, en deze is gewoon super!
En wat betreft het terug gestart met sporten, je ziet het resultaat é, eenmaal je stopt met al die ‘bugt’ te eten, krijg je vanzelf de energie terug en ook de zin !
Super hoe goed je het doet ! En super leuk om je blog te lezen 🙂
nog veel succes !
Katia
Uw tips zijn al héél goed van pas gekomen en o gewoon al die tekst over die chocolade lezen doet mij watertanden! De pagina is ondertussen al opgeslagen bij mijn favorieten 😉
heel af en toe mag je je ook eens verwennen 😀
Pffft – ik blijf het knap vinden!
Suiker is zeg maar mijn levensbehoefte nummer 1.
het heeft bij mij heel wat tijd nodig gehad tussen denken ‘ik zou eens wat minder suiker moeten eten’ en het dan ook uiteindelijk doen. Ik spreek hier over jaren. Maar ik kan het wel aanraden om het toch eens te doen en als je jezelf goed voorbereid (veel alternatieve snacks in huis halen zodat je de hele dag door nog wel kan eten) dan valt het eigenlijk allemaal wel goed mee. Maar eerlijk is eerlijk, suiker voor de rest van mijn leven moeten missen … ik zou het ook niet kunnen!
Leuk om je vooruitgang zo mee te lezen! Fijn dat het zo goed gaat.
Leuk om je vooruitgang te lezen!
Ik heb het boek “Zonder suiker” ook gekocht nadat ik het zag op je Instagram. Maar vermits ik momenteel nog meedoe aan dagen zonder vlees heb ik besloten pas na Pasen met de suiker-detox te starten. Ik hoop dat het bij mij even goed gaat als bij jou!
Alvast veel succes! 🙂 Hopelijk brengen de paasklokken dan niet teveel chocolade 😉
Dag Sheena,
Heb afgelopen week nog 2 leuke websites ontdekt die ik wel met jullie wil delen :
http://www.eatpurelove.nl
https://www.puurmieke.nl
En deze wortelcake heb ik gisteren uitgeprobeerd, super lekker ! Opgelet was wel met honing maar kan je perfect vervangen door iets anders. Volgende keer probeer ik het met ahornsyroop.
https://www.pinterest.com/pin/348466089894561004/
groetjes,
Katia