Ik zag vandaag een artikel op de Facebookpagina van ‘The Gentlemom’  waarvan ik dacht ‘YES, dit is nu eens exact wat ik wil horen!’

Toen ik een paar maanden geleden terug aan de slag ging na mijn zwangerschapsverlof kreeg ik vaak de vraag ‘slaapt jouw baby al door?’. Ik antwoordde steeds in alle eerlijkheid ‘neen, nog niet’.

De eerste weken werd dit antwoord normaal bevonden want ik was nog maar net terug aan het werk, de baby was nog klein dus het was ‘normaal’ dat hij nog geen nachten doorsliep.

Wanneer ik een paar maanden later vertelde dat wij nog steeds onderbroken nachten hadden kreeg ik echter alleen maar fronsende blikken terug. En advies, veel (goedbedoeld) advies. Laat hem huilen, leg hem op een eigen kamer, geef hem geen eten meer ’s nachts, laat hem overdag minder slapen…. Ik luisterde beleefd maar bleef gewoon mijn eigen gevoel volgen.

Dat gevoel komt er op neer dat onze baby al ongeveer even veel in ons bed heeft geslapen als in dat van hem, dat onze baby 8 maanden op onze kamer heeft geslapen ipv in een eigen kamertje, dat we onze baby nooit langer dan een paar minuten laten huilen ’s nachts, dat onze baby ’s nachts soms nog een voeding krijgt. Onze baby slaapt niet door, nu na negen maanden nog steeds niet. Dat geeft niet want door hem even te knuffelen, bij ons in bed te leggen of hem nog een voeding te geven kunnen we allemaal snel terug in slaap vallen. Natuurlijk is dat niet hetzelfde als een volledige nacht doorslapen (ik weet zelfs niet of ik dat nog kan?) maar het gaat. We zijn moe, maar het gaat. We doen het op onze manier. Bij onze oudste zoon deden we dit ook zo en hij slaapt ondertussen volledige nachten door in zijn eigen bed dus ik weet dat we niet verkeerd bezig zijn.

Het deed deugd om het artikel en alle reacties op de Facebookpagina van The Gentlemom te lezen en te beseffen dat we niet alleen zijn. We doen dus maar gewoon zo verder! Heb je ook zo’n moeilijke slaper, lees dan zeker het artikel eens.

Slaapwel,

Sheena