De voorbije vier weken kreeg mijn blog extra veel aandacht en liefde. Ik was al langer van plan om weer eens wat meer tijd te maken voor mijn blog maar het was de cursus ‘Meststoffen voor jouw blog’ van Kathleen die mij de extra schop onder mijn kont gaf om er eindelijk eens echt werk van te maken. Vanaf 3 augustus kan het grote publiek met deze cursus kennismaken maar ik mocht hem, samen met nog twee andere uitverkorenen, op voorhand al eens testen en hieronder kan je lezen wat ik er van vond!

meststoffenvoorjouwblog

Bron: verbeelding.org

Over de cursus zelf:

De cursus heeft als doel je blog te laten groeien. Wat ‘groeien’ concreet betekent dat zal voor iedereen anders zijn en kan je zelf bepalen. De ene zal veel volgers willen, de andere wil graag een centje bijverdienen door te bloggen en nog een ander wil dan weer liever nieuwe vriendschappen opbouwen in de blogwereld. Alles kan! De cursus laat je 30 dagen lang aan je blog werken met jouw persoonlijke doel voor ogen.

De cursus verloopt via e-mails. Om de twee dagen (en soms zelfs sneller) kwam er een cursus e-mail toe in mijn postvak. Een mailtje waar ik al snel naar uit begon te kijken (zo hard zelfs dat ik Kathleen vroeg om de e-mails al iets vroeger op de dag uit te sturen 😉 )! In de e-mail werd er telkens een ander onderwerp behandeld over hoe je een blog kan laten groeien. Het ging onder meer over het maken van interessante content, het al dan niet inzetten van sociale media, aandacht voor SEO en het samenwerken met andere bloggers of zelfs bedrijven. In elke e-mail stonden ook enkele opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan en soms zat er zowaar een downloadbaar extraatje bij.

Mijn ervaring:

Zoals ik al vermelde begon ik heel erg uit te kijken naar de mailtjes van Kathleen. Ik werd grote fan van de opdrachten die in elke e-mail stonden. Ik beleefde er plezier aan om mijn blog eens wat kritischer te bekijken en op zoek te gaan naar mogelijke verbeteringen en aanvullingen. Sommige zaken die in de mailtjes aan bod kwamen klonken al bekend in de oren maar er zaten verbazend veel nuttige tips in van zaken die voor mij echt nieuw waren. Helemaal top dus!

Wat ik ook heel leuk vond was dat ik dankzij de cursus eens verplicht werd om iets verder te kijken dan mijn eigen kleine comfortzone. Plots moest ik bijvoorbeeld eens nadenken over samenwerken met andere bloggers. Iets wat ik eerlijk gezegd niet eerder zou gedaan hebben maar wat mij nu eigenlijk best wel een tof idee lijkt (als iemand zich geroepen voelt … 😉 ).

Het resultaat: is ‘Sheena Blogt’ gegroeid na die vier weken?

Het antwoord is: ja. Ik kreeg er volgers bij (hallo *zwaai*, welkom!) en zag het aantal pageviews stijgen. Ik kreeg ook opvallend veel zéér toffe reacties de laatste vier weken op mijn blogberichten met daarin vaak supernuttige tips van jullie allemaal (waarvoor dank).

MAAR… dit is het soort cursus waarvan je niet moet verwachten dat je na vier weken plots al een gigantische sprong vooruit bent gegaan. De titel van de cursus zegt het duidelijk, het gaat hier over de meststoffen. De groei komt later. Na die vier weken cursus heb ik het gevoel dat ik een stevige basis heb meegekregen, een basis waarvan ik overtuigd ben dat deze mij groei zal opleveren in de toekomst.

Misschien zien jullie zelf op dit moment nog niet zo veel verschil hier op mijn blog maar ik kan jullie vertellen dat er achter de schermen veel aan het gebeuren is. Kathleen heeft mij bijvoorbeeld overtuigd van het nut van een planning (ik begrijp zelfs niet waarom ik dat niet eerder wou gebruiken).  Ik ben ook aan het nadenken over een paar layout-wijzigingen, heb massaal veel ideeën gekregen rond onderwerpen die ik graag verder wil uitwerken en probeer het in het algemeen toch allemaal een klein beetje serieuzer aan te pakken (en terwijl nog gewoon mijzelf te blijven 😉 ).

Ik heb héél veel inspiratie gehaald uit de cursus en heb echt iets bijgeleerd. Veel goesting gekregen ook om er in te vliegen. Dit was nog maar het begin. Ik weet zeker dat ik Kathleen haar mailtjes nog vaak zal openen om er de komende weken verder mee aan de slag te gaan.

Wil je graag de cursus ook eens volgen? Schrijf je dan snel in! Kathleen heeft nu nog een vroegboekactie lopen waarbij je tot 3 augustus de cursus kan aankopen aan 49 euro ipv 59 euro. De lessen starten vanaf 3 augustus. Hier kan je je inschrijven! Wie weet komen we elkaar dan nog wel tegen in de bijhorende Facebookgroep waarin we samen verder blogtips en samenwerkingsideeën kunnen uitwisselen.

 

Groetjes,

Sheena