op_ontdekking_reeksDeze zomer neem ik jullie negen week lang mee op gezinsuitstap. Geen nood, mijn blog zal hier niet ineens volledig in een mama-blog veranderen maar deze zomer wil ik toch één keer per week een blogpost wijden aan een uitstap die wij met het gezin deden. Welke uitstappen dat allemaal zullen zijn dat weet ik zelf nog niet exact maar het zullen zowel grote als kleine uitstappen zijn: een dagje naar een pretpark, een wandeling in het bos of het uittesten van een restaurant, het kan allemaal aan bod komen. De enige voorwaarde is dat het een kindvriendelijke uitstap moet zijn, in België of Nederland. Na afloop vul ik een reeks vragen in om de activiteit te evalueren zodat ik jullie advies kan geven of het al dan niet de moeite is om ook eens te doen. Al deze blogposts zullen totaal onafhankelijk geschreven worden, ik heb geen geheime reclame-deals met de activiteiten die ik zal evalueren!

We bijten vandaag de spits af met een uitstap in het (voor ons) buitenland namelijk een bezoek aan ‘Kabouterland‘ in het Drentse dorpje Exloo (Nederland).

1. Omschrijving van de activiteit

Kabouterland in Exloo (Nederland) belooft een leuke dag vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid.

2. Prijskaartje?

Kleuter, manlief & ikzelf betaalden elk 7,5 euro en peuter mocht gratis binnen.

3. Wat zijn de hoogtepunten?

Veel hoogtepunten in dit park, dit park bleek uitermate geschikt voor onze drie-jarige kleuter. Hij vloog van hier naar daar en wou alles tegelijk uitproberen. Als ik dan toch enkele hoogtepunten moet opsommen: de glijbanen, de kaboutertjes die ons lieten meekijken in hun leefwereld, de fietsjes en de binnenspeeltuin in het zand.

4. Wat is er minder interessant?

Minder interessant vond ik persoonlijk het dierentuin gedeelte. Zoonlief toonde weinig interesse, we zouden het zeker niet gemist hebben als het er niet was. Alleen de grote konijnen (Vlaamse Reuzen) vond ik boeiend om te zien en de schildpadden in de vijver waren ook leuk.

5. Kan je er eten en drinken?

Ja er is één centraal punt waar er drank en snacks werden verkocht. Verder stonden er verspreid op het domein nog andere bankjes en tafeltjes waar er gegeten kon worden. Wij hadden onze picknick mee maar onze kleuter heeft wel de ‘poffertjes’ uitgetest en die werden lekker bevonden.

6. Is de activiteit ook geschikt voor regenweer?

Er is een klein gedeelte overdekt. Je kan binnen de leefwereld van de kaboutertjes ontdekken en ook het eetgedeelte is deels overdekt net als de souvenirshop en een stuk van de speeltuin. Maar ik zou het toch niet aanraden bij regenweer want het grootste deel ligt buiten!

7. Hoe lang duurt de activiteit?

Wij hadden aan een halve dag genoeg om alles te zien en de speeltuinen te verkennen. Daarna waren onze twee kabouters trouwens zelf zo uitgeput dat we sowieso naar huis zouden gegaan zijn voor een middagdutje!

8. Is het buggy-vriendelijk?

Het park buiten wel maar het deel waarbij je binnen naar de kaboutertjes kan gaan kijken is niet bereikbaar met een buggy. Er is wel een standplaats voorzien om de buggy even te laten staan maar aangezien peuter in de buggy in slaap was gevallen was dit bij ons niet echt een optie. Manlief en ik zijn dan om de beurt eens met onze kleuter naar binnen geweest en zo gaat het natuurlijk ook prima!

9. Wat met wc, baby-eten, rustplaatsen en andere handige kindvriendelijke weetjes?

Er was een microgolfoven aanwezig om potjeseten op te warmen, de wc’s waren proper, er was een baby-verschoon hoekje en er waren genoeg plaatsen in het park om eventjes tot rust te komen (en terwijl kleuter in het oog te houden).

10. Is het voor herhaling vatbaar?

Moesten we in de buurt wonen zou ik een abonnement overwegen om er af en toe eens met de kinderen binnen te springen om hen te laten spelen en ontdekken. Aangezien ik in een ander land woon is de kans echter bijzonder klein dat ik hier ooit nog eens terug naar toe zal gaan.

11. Eindscore: hoeveel punten krijgt deze activiteit op 10 (+motiveer)?

8/10 omdat het volledig paste bij de leeftijd van onze kinderen (ik betwijfel of het voor oudere kinderen nog interessant is) en omdat onze kleuter zich geweldig geamuseerd heeft. Als hij blij is, dan wij ook!

kabouterland

Voel je vrij om deze vragenlijst over te nemen en zelf ook een aantal uitstapjes te evalueren deze zomer. Altijd fijn om op andere blogs wat nieuwe ideeën op te doen! Laat het hieronder even weten dan kunnen we op jouw blog komen meelezen.

 

Groetjes,
Sheena