op_ontdekking_reeksDeze zomer neem ik jullie negen week lang mee op gezinsuitstap. Zowel grote als kleine uitstappen komen aan bod, de enige voorwaarde is dat het een kindvriendelijke uitstap moet zijn, in België of Nederland. Na afloop vul ik een reeks vragen in om de uitstap te evalueren zodat ik jullie advies kan geven of het al dan niet de moeite is om ook eens te doen. Al deze blogposts zullen totaal onafhankelijk geschreven worden, ik heb geen geheime reclame-deals met de activiteiten die ik zal evalueren!

Voor de tweede aflevering blijven we nog even in Nederland (valt het op dat we hier op vakantie zijn? 😉 ) en neem ik jullie mee naar Plopsa Indoor Coevorden. 

1. Omschrijving van de activiteit

Plopsa Indoor Coevorden is een indoor pretpark gericht op jonge kinderen waarin allerlei Studio 100 figuren de hoofdrol spelen.

2. Prijskaartje?

Kleuter zijn ticket koste 9,99 euro. Manlief en ik betaalden elk 18,5 euro. Peuter mocht gratis binnen.

3. Wat zijn de hoogtepunten?

De ontmoetingen met de Studio 100 figuren: kleuter kreeg een knuffel van Maya De Bij, gaf een hand aan Piet Piraat en danste vrolijk mee met Bumba. Verder vond hij de boot van Piet Piraat héél interessant (terwijl daar eigenlijk echt niks op te zien was). Ook de Bumba speeltuin viel in de smaak net als de grote draaimolen waar mama verschillende keren mee op mocht (en ik word zo snel misselijk, slik).  De shows zijn ook leuk, wij zagen de Maya show waarin Maya De Bij haar verjaardag vierde.

4. Wat is er minder interessant?

Op zich is alles wel interessant denk ik maar kleuter was nog niet groot genoeg om overal op te mogen. Jammer want hij had héél graag eens op de botsautootjes gezeten of in de bootjes maar dat mocht nog niet. Kleuter is ook snel bang van nieuwe dingen, attracties die er heel spectaculair uitzagen spraken hem dan ook niet aan (zoals de stoeltjes draaimolen). Tot mijn grote verbazing kreeg ik hem wel mee in de ‘achtbaan’ (waar hij net groot genoeg voor werd bevonden). Maar echt leuk vond hij het niet. Ook de reuzegrote glijbaan waar we hem onder lichte dwang op meenamen kon op niet veel enthousiasme rekenen. Verder vond ik in het algemeen het hele park veel kleiner dan verwacht. Ik was nog nooit in een Plopsaland geweest dus ik wist helemaal niet wat ik er mij bij mocht voorstellen en in mijn verbeelding was het precies toch groter.

5. Kan je er eten en drinken?

Het is geen enkel probleem om er aan eten en drinken te geraken maar hier toch ook een opmerking: ik zag alleen maar ongezond eten en drinken (of misschien keek ik erover?). Dat vond ik eigenlijk echt wel héél jammer. Kleuter had daar al meteen één of ander drankje boordevol suiker gespot dat er heel spectaculair uitzag en hij kon zijn ogen amper afhouden van de hopen snoep. Probeer dan nog maar eens water en een appel aan te bieden ….Ik vind die ongezonde troep in pretparken echt niet meer van deze tijd en zeker niet in een pretpark gericht op jonge kinderen. Hallo!? Studio 100? Jullie kunnen écht veel beter op dat vlak. Het moet niet allemaal gezond zijn, maar laat ons op zijn minst kiezen en zorg ervoor dat beide varianten er even vrolijk en aantrekkelijk uitzien en dan is iedereen tevreden.

6. Is de activiteit ook geschikt voor regenweer?

Deze activiteit is gemaakt voor regenweer! Zo goed als alles is overdekt. Er is een klein gedeelte buiten maar dat hebben we niet kunnen uittesten want wij hadden een hele dag regen.

7. Hoe lang duurt de activiteit?

Ik zei daarnet dat ik het park kleiner vond uitvallen dan verwacht maar eigenlijk is het wel groot genoeg om er toch een hele dag mee te vullen, zeker als je ook naar de shows gaat kijken. Wij waren er van 10 tot 14u en gingen dan eigenlijk alleen maar naar huis omdat kleuter supermoe was (hij was al wakker van 5.30u …) en niet omdat we al alles uitgetest hadden.

8. Is het buggy-vriendelijk?

Jeps, ik heb de hele tijd rondgewandeld met de buggy en heb geen enkel probleem ondervonden.

9. Wat met wc, baby-eten, rustplaatsen en andere handige kindvriendelijke weetjes?

Supergoed in orde allemaal! Alles was voorzien.

10. Is het voor herhaling vatbaar?

Ja zeker, maar dan volgende keer eens in België en het zal ook pas voor volgende zomer zijn vermoed ik. Al zou kleuter graag morgen al terug gaan want hij was nog een handje vergeten te geven aan kabouter Plop (o nee!).

11. Eindscore: hoeveel punten krijgt deze activiteit op 10 (+motiveer)?

7/10 Goed, maar het is prijzig en kleuter was misschien nog nét te jong. Nog niet alle attracties waren toegankelijk.

plopsa

Voel je vrij om deze vragenlijst over te nemen en zelf ook een aantal uitstapjes te evalueren deze zomer. Altijd fijn om op andere blogs wat nieuwe ideeën op te doen! Laat het hieronder even weten dan kunnen we op jouw blog komen meelezen.

 

Eerder verschenen in deze reeks:

#1: Kabouterland

Groetjes,
Sheena