op_ontdekking_reeksDeze zomer neem ik jullie negen week lang mee op gezinsuitstap. Zowel grote als kleine uitstappen komen aan bod, de enige voorwaarde is dat het een kindvriendelijke uitstap moet zijn, in België of Nederland. Na afloop vul ik een reeks vragen in om de uitstap te evalueren zodat ik jullie advies kan geven of het al dan niet de moeite is om ook eens te doen. Al deze blogposts zullen totaal onafhankelijk geschreven worden, ik heb geen geheime reclame-deals met de activiteiten die ik in deze reeks zal evalueren!

Deze week gingen we zwemmen in Zwembad De Nekkerpool te Mechelen.

1. Omschrijving van de activiteit

Zwembad Nekkerpool werd geopend in januari 2013 en bestaat uit een recreatiebad, een doelgroepenbad en een wedstrijdbad.

2. Prijskaartje?

Kleuter en peuter mochten gratis binnen. Manlief & ik betaalden elk 4,5 euro.

3. Wat zijn de hoogtepunten?

Het zwembad is nog nieuw, het is nog maar twee jaar open dus alles oogt modern en proper. Bij aankomst in de kleedhokjes wisten we niet meteen welk hokje we zouden nemen met de kinderen erbij tot we door een medewerkster werden aangesproken die ons naar een heel ruim hokje achteraan begeleide waarin ze nog een karretje met verschoningskussen binnen rolde. Helemaal super dus, we konden ons zo rustig allemaal tesamen in één hokje omkleden.

Het recreatiebad voor de allerkleinsten is ruim en bestaat uit drie delen die variëren in diepte. Het water was aangenaam warm, perfect voor kleuter & peuter. Er lagen verschillende speelelementen in het water om kleuter mee te entertainen.

Eenmaal uit het water konden we ons douchen onder een aangename warme douche en er was zelfs shampoo & douchegel beschikbaar.

4. Wat is er minder interessant?

Wanneer je het zwembad betreedt moet je verplicht door sproeiers stappen maar kleuter heeft daar een hekel aan. Niet zo’n leuk begin dus van ons zwempartijtje.

Toen we na het zwemmen weer op zoek gingen naar een groot kleedhokje vonden we wel een groot kleedhokje maar het karretje met verschoningskussen was nergens meer te bespeuren. We hebben dan maar een handdoek op de grond gelegd om peuter op om te kleden (er was geen bank) wat natuurlijk veel minder handig was.

Verder zijn er ook een aantal strenge regels waarvan je op voorhand goed moet weten dat ze bestaan want de zwembadmedewerkers zijn zeer streng: zo mag je geen zwemshort dragen. Wij hebben een klein kind uit water gehaald zien worden omwille van die reden. In de periode april tem september kan je het domein waarin het zwembad zich bevindt alleen maar betreden na vertoon van identiteitskaart. Geen identiteitskaart bij = geen inkom.

Het betreden van het zwembad gaat via een automatisch poortje dat je kan openen door je ticket te scannen. Je mag dit ticket niet verliezen want dan moet je 8 euro administratiekosten betalen.

Het tickets is ‘maar’ twee uur geldig, blijf je langer dan betaal je een boete.

5. Kan je er eten en drinken?

Er is een cafetaria in het zwembadgebouw.

6. Is de activiteit ook geschikt voor regenweer?

Zeker en vast, het zwembad is volledig overdekt.

7. Hoe lang duurt de activiteit?

Je mag maximaal twee uur in het water blijven, dat was ruim voldoende voor ons.

8. Is het buggy-vriendelijk?

Het is niet aan te raden de buggy mee te nemen in de kleedruimtes (ik weet zelfs niet of het mag). Er is parking voorzien niet ver van de ingang dus het kan prima zonder buggy.

9. Wat met wc, baby-eten, rustplaatsen en andere handige kindvriendelijke weetjes?

Zoals reeds vermeld hierboven waren de babyvoorzieningen niet altijd aanwezig maar in het algemeen ben ik toch tevreden over de voorzieningen voor jonge kinderen.

10. Is het voor herhaling vatbaar?

Ja, wij komen zeker nog eens terug. Aangenaam zwembad, warm water en de kinderen vonden het leuk dus meer moet dat niet zijn.

11. Eindscore: hoeveel punten krijgt deze activiteit op 10 (+motiveer)?

8/10 Wij hebben een leuke voormiddag achter de rug in het zwembad. Ik kan mij voorstellen dat wanneer je één van de regels (zie hierboven) overtreedt het niet zo’n fijne dag zal worden maar gelukkig was dat bij ons niet het geval. Of de kinderen het binnen een paar jaar nog even leuk vinden in dit zwembad weet ik ook nog niet daar er geen glijbanen aanwezig zijn. Maar voor nu is het prima zo!

nekker

Voel je vrij om deze vragenlijst over te nemen en zelf ook een aantal uitstapjes te evalueren deze zomer. Altijd fijn om op andere blogs wat nieuwe ideeën op te doen! Laat het hieronder even weten dan kunnen we op jouw blog komen meelezen.

 

Eerder verschenen in deze reeks:

#1: Kabouterland
#2: Plopsa Indoor Coevorden

Groetjes,
Sheena