op_ontdekking_reeksDeze zomer neem ik jullie negen week lang mee op gezinsuitstap. Zowel grote als kleine uitstappen komen aan bod, de enige voorwaarde is dat het een kindvriendelijke uitstap moet zijn, in België of Nederland. Na afloop vul ik een reeks vragen in om de uitstap te evalueren zodat ik jullie advies kan geven of het al dan niet de moeite is om ook eens te doen. Al deze blogposts zullen totaal onafhankelijk geschreven worden, ik heb geen geheime reclame-deals met de activiteiten die ik in deze reeks zal evalueren!

Deze week gingen we een dagje naar Leuven.

1. Omschrijving van de activiteit

Een dagje shoppen in Leuven!

2. Prijskaartje?

We betaalden parking, we parkeerden onder het Ladeuzeplein in het centrum (+/- 2,30 euro per uur).

3. Wat zijn de hoogtepunten?

Leuven is een aangename stad om een dag in door te brengen. Niet te groot en heel mooi. De zon scheen en er stonden overal terrasjes, er was een marktje en er was een volleybaltoernooi bezig op het Ladeuzeplein, kortom een gezellige drukte. Er zijn heel wat winkels te vinden in Leuven, de grote merken maar ook kleinere toffe winkeltjes om te ontdekken.

Ik had een tijdje terug gezien dat er een nieuwe Dille&Kamille winkel in Leuven was, dat is voor mij altijd een persoonlijk hoogtepunt. Ik koop er steeds zaken waarvan ik op voorhand niet eens wist dat ik ze wou en ben er dan dolgelukkig mee (‘baking beans’ bijvoorbeeld, zo handig dat ik dat nu heb al heb ik nog geen flauw idee wanneer ik het ooit ga gebruiken).

Wat we ook heel leuk vonden was onze lunch. Omdat lunchen met twee jonge kinderen niet altijd evident is wou ik een snelle hap. We kwamen rond lunchuur voorbij ‘Würst’, het hotdogrestaurant van Jeroen Meus en er was nog een tafeltje vrij op het terras. Dat wou ik wel heel graag eens uitproberen! Manlief ging aanschuiven en ik entertainde ondertussen kleuter & peuter wat niet zo eenvoudig was want peuter besloot dat Leuven niet leuk was. Gelukkig had ik nog wat koekjes bij om zijn leed wat te verzachten. Er stond een behoorlijke rij aan te schuiven bij Würst maar het ging vrij vlot vooruit en we konden al snel smullen van de hotdogs. Voor herhaling vatbaar.

Nog een hoogtepunt van de dag was ons tussenstopje onderweg naar huis in de Croccantino te Veltem-Beisem. Daar verkopen ze dé lekkerste ijsjes (in Leuven centrum is er ook eentje geloof ik, vroeger toch al zeker, nu heb ik er niet op gelet).

4. Wat is er minder interessant?

Voor mij persoonlijk niets, maar ik ken Leuven dan ook al langer, ik wist perfect waar ik mij aan kon verwachten. De parking mag natuurlijk altijd wat goedkoper maar verder kan ik zo direct niets bedenken.

5. Kan je er eten en drinken?

De vraag zou beter zijn: wat kan je er NIET eten en drinken? Alles wat je wil is er op dat vlak te vinden in Leuven. Heel veel leuke terrasjes ook!

6. Is de activiteit ook geschikt voor regenweer?

Het gaat maar dat is natuurlijk veel minder plezant. Ik verkies toch een regenvrije dag om naar Leuven te gaan.

7. Hoe lang duurt de activiteit?

Aangezien peuter een slecht humeur had en weigerde in slaap te vallen hebben wij ons moeten beperken in tijd, ik geloof dat onze uitstap van 10-15u heeft geduurd inclusief de tussenstop naar huis, maar met brave kinderen kan je het zeker nog wat langer rekken en ’s avonds ook blijven eten in Leuven en eventueel in de zomer nog genieten van één van de vele optredens die er regelmatig gegeven worden.

8. Is het buggy-vriendelijk?

Ja zeker, wij hebben geen problemen ondervonden. Méér nog, ik heb iets ontdekt in Leuven, iets dat ik nog niet wist: je kan er gratis een buggy lenen!

9. Wat met wc, baby-eten, rustplaatsen en andere handige kindvriendelijke weetjes?

Prima in orde! Ten eerste is er de buggyverhuur onder het Rector de Somerplein maar dat is nog niet alles, op diezelfde plaats kan je ook een publieke babyverzorgingsruimte vinden, wc’s en lockers.

Voor kleuter, die geen pamper meer draagt en vaak spontaan ineens heel dringend pipi moet doen vonden we snel een wc bij de Quick & ook eentje bij de Hema (op vraag). Bij Quick konden we ook peuter verschonen en zijn potjeseten opwarmen.

10. Is het voor herhaling vatbaar?

Ja, wij gaan zeker nog eens terug (op een moment dat peuter wat beter gezind is).

11. Eindscore: hoeveel punten krijgt deze activiteit op 10 (+motiveer)?

7/10 Wij hebben een leuke dag gehad: toffe winkels gezien, lekker gegeten, een beetje rondgeslenterd. Geen ‘wauw superfantastisch mega tof’, mede door peuter & zijn humeur, maar zeker een vakantiedag om niet te vergeten!

leuven

Voel je vrij om deze vragenlijst over te nemen en zelf ook een aantal uitstapjes te evalueren deze zomer. Altijd fijn om op andere blogs wat nieuwe ideeën op te doen! Laat het hieronder even weten dan kunnen we op jouw blog komen meelezen.

 

Eerder verschenen in deze reeks:

#1: Kabouterland
#2: Plopsa Indoor Coevorden
#3: Zwembad Nekkerpool Mechelen

Groetjes,
Sheena