Een kerstmis of twee geleden kreeg ik een patroon cadeau: de ‘Lars’ van Zonen 09, een patroon om een jas mee te maken voor onze kleuter. Ik durfde er echter niet meteen aan te beginnen, het zag er moeilijk uit en het leek heel veel werk dus Lars verdween even (ahum kuch ok enkele maanden  …) in de kast.

Tot ik enkele weken geleden dan toch eindelijk eens op zoek ging naar geschikte stoffen voor een Lars. De tricot was snel gekozen want die haalde ik natuurlijk gewoon uit het Kiwi Fabrics rek 🙂 (het stofje is inmiddels uitverkocht). De overige stoffen vond ik bij Nostex in Mechelen.

Intussen is mijn eerste Lars klaar en ben ik héél blij dat ik dan toch de stap heb gezet om er aan te beginnen want het viel supergoed mee. Ik ben eigenlijk verbaasd over het eindresultaat, zeker na mijn fiasco met de Scarlet Short durfde ik niet teveel meer hopen van mijn eigen naaikunsten.

De patronen en de uitleg van Zonen 09 zijn echter top! Zonder Zonen 09 zou ik er nooit in geslaagd zijn om helemaal alleen een jas met een voering, paspel, rits en een hele hoop mooie details te maken. Ik ben fan!

De jas is nog nét op tijd klaar voor het nieuwe schooljaar, morgen kan onze kleuter er mee naar het eerste kleuterklasje, spannend! Ik ben benieuwd hoe die dag zal verlopen maar 1 ding is zeker: niemand anders zal dezelfde jas hebben 😉

lars1

Groetjes,

Sheena