op_ontdekking_reeksDeze zomer neem ik jullie negen week lang mee op gezinsuitstap. Zowel grote als kleine uitstappen komen aan bod, de enige voorwaarde is dat het een kindvriendelijke uitstap moet zijn, in België of Nederland. Na afloop vul ik een reeks vragen in om de uitstap te evalueren zodat ik jullie advies kan geven of het al dan niet de moeite is om ook eens te doen. Al deze blogposts zullen totaal onafhankelijk geschreven worden, ik heb geen geheime reclame-deals met de activiteiten die ik in deze reeks zal evalueren!

Deze week gingen we naar het Tivolipark in Mechelen.

1. Omschrijving van de activiteit

Het domein Tivoli in Mechelen omvat een park waarin zich een kinderboerderij, een speeltuin en zelfs een kasteel (met restaurant) bevindt.

2. Prijskaartje?

Gratis!

3. Wat zijn de hoogtepunten?

Eén woord: Kadodder.

Ik had er nog nooit van gehoord maar Kadodder bleek onverwacht hét succes van de dag te worden. Kadodder is een gek schepseltje dat je in de kinderboerderij kan vinden hoog in een boom in zijn huisje. Wanneer je op het knopje van zijn brievenbus duwt komt hij uit zijn huisje en zingt hij een liedje. Wij hebben het liedje zeker tien keer of meer gehoord. Kleuter vond het fantastisch!

Een ander hoogtepunt was de speeltuin, een hele leuke speeltuin waar veel op maat van kleuter was. Ook het park zelf is heel aangenaam, leuk om in rond te wandelen. Kadodder wijst je de weg door het park.

4. Wat is er minder interessant?

De kinderboerderij was heel mooi ingericht (leuke kruidentuin aan, Kadodder, …) maar alle dieren zaten achter tralies. We hebben geen contact kunnen leggen met de dieren. Er bleek wel een knuffelweide te zijn waar je de dieren kan knuffelen maar deze ging pas in de namiddag open en wij waren er in de voormiddag.

5. Kan je er eten en drinken?

Er is een restaurant op het domein maar dit hebben we niet uitgetest (wij zijn onderweg naar huis hamburgers gaan halen in de Snax in Elewijt, dat was ook heel lekker 😉  ). Je kan ook picknicken in het domein, er zijn genoeg banken en graspleinen voorzien.

6. Is de activiteit ook geschikt voor regenweer?

Ik zou het niet aanraden bij regenweer.

7. Hoe lang duurt de activiteit?

Wij hebben er een hele voormiddag rondgehangen en ik zou er zelfs een hele dag kunnen doorbrengen, gezellig picknicken en genieten van de zon en de rust terwijl kleuter zich uitleeft.

8. Is het buggy-vriendelijk?

Ja, geen enkel probleem, de wegen in het park zijn verhard.

9. Wat met wc, baby-eten, rustplaatsen en andere handige kindvriendelijke weetjes?

Op vraag konden we een potje voor peuter opwarmen en er was ook een verschoningsruimte. In de kinderboerderij zijn picknicktafels te vinden en doorheen het hele park staan er zitbanken.

10. Is het voor herhaling vatbaar?

Ja, we waren er nog niet eerder geweest maar wij gaan zéker terug. Kleuter blijft maar praten over Kadodder …

11. Eindscore: hoeveel punten krijgt deze activiteit op 10 (+motiveer)?

9/10 De activiteit was gratis en kleuter had een topdag dus deze activiteit is zeker een 9/10 waard.

kadodder

Voel je vrij om deze vragenlijst over te nemen en zelf ook een aantal uitstapjes te evalueren deze zomer. Altijd fijn om op andere blogs wat nieuwe ideeën op te doen! Laat het hieronder even weten dan kunnen we op jouw blog komen meelezen.

Eerder verschenen in deze reeks:

#1: Kabouterland
#2: Plopsa Indoor Coevorden
#3: Zwembad Nekkerpool Mechelen
#4: Een dagje naar Leuven

Groetjes,
Sheena