… of toch al op de vragen van Ann en Tamara. Zij nomineerden mij voor de Liebster Award en stelden mij hiervoor elk een reeks vragen.

Hou jullie vast want het zijn veel vragen en veel antwoorden. Hier gaan we:

Welke eigenschap van één van je ouders herken je in jezelf en zou je liever niet hebben?

Ik merk dat ik zo van die typische, voor een kind zeer vervelende, mama-dingen heb overgenomen. Zo ben ik diegene die steevast roept ‘vergeet je jas niet aan te doen’ of ‘voorzichtig zijn hé!’.

Ben jij een knuffelaar?

Neen, behalve met de kinderen, ik kan niet zonder mijn dagelijkse portie knuffels van hen.

Wanneer was je het laatst trots op jezelf?

Ik denk vanochtend toen ik een mailtje van mijn bazin las als antwoord op een planning die ik haar had doorgestuurd en waarvan ze zei dat ik goed bezig was!

Wat wil je eigenlijk anders doen en wat houdt je tegen?

Ik ben de laatste jaren een aantal zaken die ik altijd al anders wou doen actief aan het aanpakken: een bijberoep starten, gezonder leven, meer sporten, … Het kan altijd nog beter maar ik voel dat ik nu toch op de goede weg ben en dat geeft rust in mijn hoofd 🙂

Je komt ergens binnen waar je nog niemand kent. Hoe pak je dat aan en hoe voel je je vanbinnen?

Die situatie zal niet zoveel voorkomen aangezien dat iets is wat ik altijd probeer te vermijden. Als het toch niet anders kan dan hou ik mijn schouders recht, hoofd omhoog en probeer ik heel veel zelfvertrouwen uit te stralen terwijl ik hoop dat ik snel iemand vind om mee te babbelen en weer wat tot rust te komen 😉

Wat zou jij tegen je 10-jarige zelf vertellen?

Dat het beste nog moet komen 😉

Waar besteed je teveel tijd aan?

Internet …

Wat zijn jouw kleine geluksmomentjes?

’s Avonds na het werk een aperitiefje uitschenken en even genieten. Zoonlief die de slappe lach krijgt. Een onverwacht berichtje van iemand. Rust in huis. Er zijn vele kleine dingen waar ik echt van kan genieten.

Je wordt te laat wakker en de tijd die je nodig hebt om je klaar te maken is gehalveerd. Wat moet wijken?

Veel kan ik niet laten vallen maar ik zal die dag al zeker geen moeite doen om make-up aan te brengen.

Waarin ben jij het afgelopen jaar gegroeid als persoon?

Ik trek meer en meer mijn eigen plan terwijl ik vroeger al wel eens op iemand anders durfde te leunen.

Welke tip zou jij graag aan andere bloggers geven?

Doe vooral wat je graag doet, bloggen moet plezant blijven. Schrijf wat je wilt wanneer je wilt, het is jouw blog!

Wat is de beste film die je ooit gezien hebt en waarom?

Into the wild. Waarom? Enerzijds het even wegdromen naar een leven in absolute vrijheid, anderzijds de fantastische muziek 😉

Welk gerecht heb je echt helemaal onder de knie? (Waar je dus mee kan uitpakken als er bezoek is.)

Bij ons kookt manlief maar als ik zelf aan de slag moet vind ik de gerechten van Pascale Naessens wel leuk om te maken! (en nu leest manlief dit en die denkt goh daar heb jij toch nog nooit iets uit klaargemaakt.. jawel schat ‘al’ drie keer, denk nog maar eens goed na!)

Deel de laatste foto die je gemaakt hebt. Waar was je? Met wie? Wanneer?

Ik heb mij deze voormiddag geamuseerd met Duplo en heb een boot gemaakt voor zoonlief om hem na school mee te verrassen. Ik stuurde dit fotootje naar manlief om hem te tonen waar ik mee bezig was 😉

duplo

Waarom ben je met bloggen begonnen? Waarover schrijf je het liefst?

Ik ben er uit verveling mee gestart en gaandeweg ben ik gegroeid naar dit blog waarin ik het liefst schrijf over mijn naaiprojecten, kinderen, uitstapjes en allerlei doelen en projecten waar ik mee bezig ben.

Wat is je favoriete blogpost? (Degene waar je het meest trots op bent)

Moeilijke vraag. De eerste post die in mijn hoofd schiet is die waarin ik de geboorte van onze jongste zoon kon aankondigen!

Wat is je meest gelezen blogpost? Had je dat verwacht?

Google blijft twee jaar na het schrijven van deze blogpost nog dagelijks mensen naar hier doorverwijzen! Het is dan ook intussen de meest gelezen blogpost. Dat had ik niet gedacht toen ik hem schreef.

Wat is je favoriete uitspraak? (De mijne is bijvoorbeeld ‘Be the change you want to see in the world’)

“If you never try, you’ll never know”

Als je iets aan jezelf mocht veranderen, wat zou dat dan zijn?

Langs de ene kant heb ik al meteen een waslijst aan zaken in mijn hoofd die ik aan mijn uiterlijk zou willen veranderen maar tegelijkertijd denk ik: ik ben wie ik ben en het is goed zo. Laat het maar zoals het is. Niemand is perfect. Wat mijn karakter betreft zou ik misschien wel iets meer geduld willen hebben.

Wat is de beste dag van je leven tot nu toe?

Onze trouwdag want dat was niet alleen een hele leuke dag, het was ook de start van mijn leven zoals het nu is en daar ben ik heel blij mee.

Heb je ergens spijt van? Wat zou je graag opnieuw doen als je de kans had?

Niets, en als ik toch ergens spijt van had dan heb ik dit al lang verbannen uit mijn geheugen. Het verleden is wat het is, ik richt mij op de toekomst!

Stel dat je een magische lamp vond en drie wensen mocht doen, welke zouden dat dan zijn? (en geen cliché-antwoord zoals “vrede op aarde” 🙂 )

Onze verbouwing die er plots een vingerknip later al is, helemaal tip top in orde.
Een rondreis in de VS zonder dat we op budgetten moeten letten
Vrije tijd x 5

Ziezo dit waren ze allemaal, ik hoop dat de vragenstellers tevreden zijn met de antwoorden 😉
Als er nog iemand vragen heeft, shoot! Ik ben nu toch bezig …

Ik heb zelf ook drie vragen bedacht die jullie lezers hier eens mogen beantwoorden als jullie daar zin in hebben:
> Als je geen rekening moet houden met budget of praktische zaken, waar zou je dan naar op reis gaan?
> Welk boek moet iedereen eens gelezen hebben? (film of serie mag ook)
> En voor de bloggers: deel met ons jouw favoriete – zelfgeschreven – blogpost!

Groetjes,
Sheena