collagesmart

We hadden er al veel over gehoord, over Smartmat. Dat het zo gemakkelijk was en lekker maar telkens wanneer ik naar hun website surfte vond ik het vooral duur en bestelde ik uiteindelijk niets. Tot ik in de krant een artikel las waarin een journalist naging hoeveel duurder Smartmat eigenlijk was in vergelijking met gewoon zelf naar de winkel gaan en dezelfde ingrediënten te kopen. Het bleek helemaal niet zo veel duurder te zijn, zeker niet als je rekening houdt met de extra service die je krijgt (alles aan huis geleverd en de recepten erbij). Toen dus daarna een vriendin van ons die reeds Smartmat uitprobeerde ons een kortingsbon gaf gingen we dan ook overstag en bestelden we de Smartmat ‘Quick & easy’ box voor 2 personen én de ontbijtbox voor 2 personen.

De boxen werden mooi op tijd geleverd, op maandagavond op het tijdstip dat ze ons op voorhand hadden doorgegeven. Het uitpakken van de boxen was plezant, alsof het al kerstmis was. Je kan op voorhand bekijken hoe de menu er uit ziet zodat je kan vermijden dat je boxen koopt waar allerlei zaken in zitten die je niet lust. Zelf wou ik persé dat alles nog een verrassing bleef met als gevolg dat ik twee ingrediënten tegenkwam die mij niet echt konden bekoren: spinazie en dille. Volgende keer dus toch maar eerst de menu bekijken!

Er zat één foutje in onze box, in de ontbijtbox ontbrak een potje yoghurt maar we kregen dan wel weer twee potjes ricottakaas. Voor ons was dat ok, we hadden toch nog yoghurt in huis.

Wel één minpuntje: we konden enkel kiezen tussen een box voor 2 personen of een box voor 4 personen. Maar wij zijn met 2 volwassenen, 1 kleuter en 1 peuter dus voor 4 personen is teveel en voor 2 personen is te weinig. Gelukkig bleek al snel dat de box voor 2 personen toch voldoende was voor ons en kleuter. Slechts bij 1 gerecht hebben we het aantal aardappels die we erbij moesten koken verdubbeld zodat we zeker genoeg zouden hebben. Van de andere gerechten was alles ruim voldoende voor ons allemaal.

De ‘quick’ in ‘Quick& easy’ moet je ook met een korreltje zout nemen, 45 minuten is ook nog ‘quick’.

De gerechten zelf waren lekker (op het eerste gerecht met spinazie en dille na, maar dat ligt vooral aan mij 😉 ) maar ik vond ze wel zwaar. In elk gerecht zat kaas of room of kaas én room, iets wat wij anders niet zo vaak gebruiken in een gerecht. Op het einde van de week had ik niet echt het gevoel dat we gezond gegeten hadden en snakte ik alweer een beetje naar onze gewone, iets lichtere, gerechten.
Er zat één gerecht tussen waarvan ik al weet dat we het nog veel zullen klaarmaken in de toekomst en dat was een vegetarische enchilada. Superlekker!

De ontbijtbox was ook eens leuk, er zat hele lekkere granola in. We leerden ook dat een boterham met ricottakaas, radijsjes, basilicum en bieslook supperlekker is! Er zaten heel wat interessante recepten in waarvan ik er nog enkele moet uittesten.

Een groot voordeel van beide boxen voor ons was dat onze kleuter enorm fan was van alles wat er in zat, hij heeft supergoed gegeten van elk gerecht terwijl dat bij onze normale gerechten zeker niet altijd het geval is.

Eindconclusie: wij waren tevreden over onze Smartmat week. Het was lekker, alles was mooi op tijd geleverd, kleuter heeft er flink van gegeten én op het einde van de week zaten we niet met overschot. Dat laatste vond ik misschien nog wel het grootste voordeel. Het was ook leuk om eens een hele week niet zelf te moeten denken ‘wat eten we vanavond?’. Zelf zou ik het echter niet wekelijks bestellen omdat ik daarvoor de gerechten te zwaar vind, maar dat kan natuurlijk net aan onze weekmenu gelegen hebben.

Groetjes,

Sheena

PS: dit is geen gesponsorde post maar gewoon onze eigen oprechte mening over Smartmat.