verbouwing

Toen ik in juli 2014 mijn lijst met 101 doelen begon op te stellen las ik dat het in zo’n lijst de bedoeling was om niet alleen korte termijn doelen maar ook lange termijn doelen op te nemen aangezien de doelen in 1001 dagen uitgevoerd moeten worden wat toch wel een ruime periode is. Ik nam er dus ook een paar doelen in op in verband met de toekomstige verbouwplannen die we hadden. Intussen, 569 dagen later, zijn we volop bezig met deze lange termijn doelen. Wie had dat gedacht! Ikzelf eerlijk gezegd niet, ik was destijds net bevallen van onze jongste en verbouwen leek mij een héél, héél ver toekomstplan.

Eén keer per maand zal ik jullie meenemen in onze verbouwplannen, ik heb de start een beetje gemist in januari maar vanaf nu zijn we echt vertrokken! Ik heb een vaste template gemaakt die ik telkens zal invullen om de vooruitgang bij te houden. Ik vraag mij af hoeveel afleveringen we nodig zullen hebben om tot het eindresultaat te komen.
Ik heb één einddoel voor ogen dat ik echt visualiseer en dat doel ziet er zo uit: zomer 2017, een zonnige dag, ik haal nog het één en ander uit de frigo, loop naar buiten door onze splinternieuwe schuiframen, zet alles op tafel op het terras, vraag aan manlief of het eten op de BBQ klaar is en schenk ons alvast een glaasje wijn in, denkend ‘amai wat ben ik blij dat die verbouwing achter de rug is en we nu kunnen genieten van ons vernieuwde huis’.

Daar gaan we voor! Maar nu eerst het begin …

Periode

Februari 2015 – Januari 2016

Reeds Gedaan

In februari vorig jaar zochten en vonden we een architecte, we legden haar uit waar we naartoe wilden met onze verbouwing. Het klikte met haar, we zaten op dezelfde golflengte, het enige minpunt was dat ze niet meteen de tijd had om ons project erbij te nemen. Gelukkig hadden we geen haast. Vele maanden gingen voorbij en in december 2015 kregen we de eerste voorontwerpen te zien. Eén voorontwerp sprong er meteen uit voor ons. We vroegen nog een aantal aanpassingen en zo werd het plan al redelijk definitief. Nog niet helemaal want we zaten nog met een ‘probleem’. We mogen 15 meter diep bouwen en zo was ons plan ook getekend maar we hadden graag achteraan nog een extra overkapping toegevoegd zodat we uiteindelijk over die 15 meter zouden zitten. Dit moest nagevraagd worden bij de gemeente. De architecte heeft dit voor ons gevraagd maar in de plaats van een antwoord (ja of neen) te krijgen op onze vraag kreeg ze een waslijst mee van van nog andere zaken op het plan die waarschijnlijk niet goedgekeurd zouden worden tenzij we hier en daar nog wat aanpassingen zouden doen. We zijn dus nog niet helemaal klaar om de bouwaanvraag in te dienen.

Next Steps

Wat moet er deze maand gebeuren? We zullen eens met de buren moeten gaan praten over onze plannen want aangezien we in een rijhuis wonen en we bovendien nog wat uitzonderingen willen aanvragen zullen we hun toestemming en medewerking nodig hebben.

Het zou mooi zijn mochten we eind deze maand onze bouwaanvraag kunnen indienen. Al wordt dat misschien al een beetje nipt.

Inspiratiebord

In dit onderdeel neem ik jullie mee naar mijn Pinterestborden waar ik allerlei verbouwideeën verzamel. Het eerste dat we zullen moeten bouwen heeft niets met ons woonhuis te maken maar wel alles met onze tuin. We moeten namelijk zo snel mogelijk een tuinhuis plaatsen. Dit moet ook op het plan worden goedgekeurd omdat we het helemaal achterin willen plaatsen en dit kan niet zonder vergunning daar het dan te ver van ons woonhuis ligt. Waarom is dit zo dringend? Wel omdat we als eerste stap in onze verbouwing onze garage zullen moeten afbreken, de garage die nu dienst doet als opslagplaats voor al ons tuingerief en dan hebben we dus een nieuwe opslagruimte nodig. Er zijn verschillende soorten tuinhuizen die ik mooi vind, onder meer van die met bloemen en planten overwoekerde, gezellige cottage achtige tuinhuizen maar in ons geval zal een modern tuinhuis beter bij het geheel passen. Die vind ik ook heel mooi en daar gaan we dus naar op zoek!

tuinhuisjes

Bronnen: zie mijn Pinterestpagina https://www.pinterest.com/sheenablogt/tuin-dromen/

 

Raad Gevraagd

Wat tuinhuizen betreft is de stijl die we zoeken dus de stijl van hierboven in de foto’s. We hebben echter geen al te groot budget dus ken jij de perfecte tuinhuizenwinkel waar je onze stijl kan vinden aan een betaalbare prijs (en graag ook met een goede service erbij als we dan toch bezig zijn 😉 ), laat het hieronder weten. Alle tips zijn welkom en worden zeer geapprecieerd!

Tot de volgende!

Sheena