Het laatste weekend van januari zijn we er even tussenuit getrokken. Even weg van alles, geen stress, geen werk, geen huishoudelijke taakjes, gewoon genieten met ons viertjes. Omdat we al zoveel goede ervaringen hadden met Landalparken kozen we ook nu weer voor Landal. Ons oog viel ditmaal op het park ‘Heideheuvel’, in de streek van de Veluwe in Nederland.

We hadden wat pech met het weer (lees: 48u lang gietende regen) maar dat weerhield er ons niet van om een topweekend te beleven.

We vertrokken op vrijdagmiddag en kwamen rond half vier toe in ons huisje. Een mooi, proper huisje met veel comfort én met een open haard! We keken er al naar uit om die ’s avonds uit te proberen.

We pakten al onze spulletjes uit (dat duurt lang want wij sleuren altijd beschamend veel mee op een weekendje weg) en daarna gingen we op verkenning, met de paraplu in de hand. We zagen het zwembad, een speeltuin, een kinderboerderij, het huisje van Bollo de beer én het restaurant waar we ons al snel een plaatsje uitzochten en smulden van heerlijk eten. De kinderen mochten kiezen uit hun eigen Bollo keukentje en beleefden een fijne avond. Na het eten was het slaaptijd en konden manlief en ik genieten van een rustig avondje aan de open haard. We vonden trouwens na terugkomst uit het restaurant nog een briefje aan de deur met een reep chocolade om ons welkom te heten. Top!

landal1b

De volgende ochtend trotseerden we alweer de regen om een lekker ontbijt te gaan kopen. Na het ontbijt trokken we onze zwemkledij aan en gingen het zwembad verkennen. Een prima zwembad op onze maat: er was een peuterbadje waarin onze jongste zich heeft geamuseerd (alhoewel … hij was een beetje in shock, hij is het nog niet gewend om te gaan zwemmen en durfde niet zo goed te bewegen) en een iets groter zwembad met glijbaan waarin onze kleuter veel plezier had. Na het zwemmen gingen we eten en daarna checkten we de kinderanimatie die ook in deze tijd van het jaar aanwezig was. We hadden geluk: een hele namiddag waren er activiteiten voorzien, waarvan twee met Bollo de Beer en daar is onze kleuter gek van. In de late namiddag was er ook nog eens een kinderdisco voorzien, al werd dat meer een speeluurtje want dansen, daar hadden onze twee monstertjes toch niet zo veel zin in. ’s Avonds kookten we zelf iets lekker in ons huisje en genoten we alweer van een avondje rust. We keken naar de Mol (de Nederlandse versie) en ik breide nog eens verder aan een sjaal waar ik al sinds 2014 aan bezig ben (oeps). Hij is nog steeds niet afgewerkt by the way.

landal2

De volgende ochtend genoten we zowaar van een mooie zonsopgang. Later die dag begon het weer te regenen, maar die zonsopgang hadden we toch maar mooi gehad! We maakten een wandelingetje rond het park en gingen daarna nog eens zwemmen. Lunchen deden we in het restaurant (pizza!) en daarna werd het tijd om onze valiezen weer in te pakken en stilaan huiswaarts te keren. Want maandag was het weer tijd voor school & werk!

landal3

We vonden het jammer dat we door het regenweer geen enkele activiteit buiten het park hadden kunnen ondernemen terwijl we in het activiteitenboekje dat we gekregen hadden tal van superleuke zaken in de buurt hadden gezien.

Bij thuiskomst besloten we dan ook al snel dat we onze zomervakantie in hetzelfde park zouden vastleggen. Binnen een paar maanden gaan we dus terug en dan verkennen we wél de omgeving! Ik heb er al zin in!

Een weekendje weg in januari, het is een grote aanrader. Wij hadden het gevoel echt even met vakantie te zijn geweest én bovendien is eens weggaan in dit seizoen helemaal niet duur. Moet je zeker eens doen!

Groetjes,

Sheena