collagewild3Wanneer ik iets ga naaien vertrek ik bijna altijd vanuit mijn stoffenvoorraad en niet vanuit een patroon. Op basis van de stoffen die ik zie maak ik combinaties. Soms zijn dat combinaties die ik zelf op voorhand niet had verwacht maar door verplicht te combineren wat je hebt doe je ontdekkingen. Uiteindelijk ga ik op zoek naar een geschikt patroon voor de gekozen stoffen en kies ik voor wie ik iets zal maken. De omgekeerde wereld dus 😉

Zo viel mijn oog dit weekend op deze mooie paneelstof, waarop ik de woorden ‘WILD and free’ las. Toen ik daarnaast een stofje met een cheetah zag liggen werd dat in mijn ogen de perfectie ‘WILD‘ match 🙂

In de laatste LMV zag ik een patroon dat ik wel eens wou uittesten: het Thor T-shirt. De gekozen stoffen leken mij hiervoor perfect geschikt. Zodus kon ik aan de slag!

Ik ondervond twee problemen met het Thor T-shirt: ten eerste begreep ik echt niets van de uitleg die er stond over de ‘neep in de mouw‘. Er werd gesproken over merktekens maar ik zag helemaal geen merktekens aan de neep? En de zin ‘stik vanaf de merktekens op niets uit naar het rijgdraadje’ was Chinees voor mij. Maar goed, ik zag wel in wat het idee was met die schouderneep dus ik deed zomaar wat en toen kwam het toch nog ongeveer goed!

Tweede probleem: er klopt iets niet met de maat van dat t-shirt, het is VEEL TE KORT! Tip voor wie het ook wil maken: verleng het patroontje of meet het op zijn minst op voorhand goed na! Ik heb het nu opgelost door er een boordje aan te zetten vanonder maar toch zonde dat ik het niet op voorhand wist want anders had ik het ook gewoon verlengd.

Dat gezegd zijnde ben ik toch tevreden met het eindresultaat 🙂 Nog niet perfect, zoals gewoonlijk 😉 maar gezien de obstakels die ik moest overwinnen zeker perfect genoeg in mijn ogen! En de stoffen vind ik echt super!

Stof: Kiwifabrics.be Patroon: Thor – La Maison Victor editie 2/2016

Intussen ligt er hier al een volgend stofje klaar om geknipt te worden, voor alweer een nieuw patroontje, eentje voor mijzelf dit keer. Wordt vervolgd!

Groetjes,

Sheena