Stof: KIWI FABRICS Patroon: Aster Trui, La Maison Victor editie 3 – 2016

Telkens wanneer er een nieuwe La Maison Victor in de bus valt krijg ik meteen zin om er iets uit te maken. Bij de laatste editie viel mijn oog meteen op de Aster trui. Alweer een ‘snel klaar projectje’, zoals ik naaiprojecten graag heb.

Snel klaar was het zeker en vast, een ideale trui voor startende naaisters. MAAR wat een kort modelletje is me dat. Blote buik – kort. Niet meer voor mijn leeftijd 😉 . Het kan natuurlijk aan mij liggen, misschien heb ik een abnormaal lang lichaam maar ik zou toch aanraden om het voor alle zekerheid allemaal eens goed na te meten alvorens je aan het project begint. Je zou denken dat ik intussen mijn les al wel geleerd had, maar ik ben hardleers 😉 Volg mijn voorbeeld dus niet!

Het probleem werd echter snel opgelost: de boord onderaan heb ik weer losgetornd en ik heb er een boord die twee keer zo breed is aangezet in de plaats. Het blijft kort maar nu zit het tenminste comfortabel 🙂 .

De gebruikte stof is een sweaterstofje van Kimsa Design, verkrijgbaar bij Kiwi Fabrics.

Conclusie: een makkelijke trui om te maken die tevens fijn is om te dragen zolang je a. de trui verlengd of b. een mooie buik hebt (en geen buikcomplexen).

Groetjes,

Sheena