Na de reviews van Landalpark Het Land van Bartje, Landalpark Heideheuvel en Landalpark Miggelenberg is het nu tijd voor een nieuwe Landal review: de review van Landal het Vennenbos. Voordat je denkt dat wij gesponsord worden door Landal, dat is NIET het geval (helaas!). Het toeval wil dat wij sinds de komst van onze kinderen steeds maar weer in die parken terecht blijven komen en ik deel graag onze mening hierover.

In het zomerse Hemelvaart weekend trokken we met ons gezin en met mijn schoonfamilie naar Landal het Vennenbos, net over de grens in Nederland. We huurden daar twee bungalows (type 4BM), naast elkaar gelegen. Landal het Vennenbos is één van de weinige Landalparken met een subtropisch zwembad. Het park is gelegen in een bosrijke omgeving en het is een autovrij park. Enkel op de aankomst en vertrekdagen mag er met de auto tot aan de bungalow gereden worden.

Het park had heel wat pluspunten maar toch ook enkele minputen. Hieronder een overzicht van onze plus- en minpunten:

De minpunten

 • Landal het Vennenbos is een vrij oud park, het is ooit zelfs nog een Centerparcs geweest dat zijn deuren opende in de jaren ’70. De bungalows zijn nog steeds dezelfde bungalows als toen en ik kan ze niet anders omschrijven dan lelijk. Lelijke grijze bungalows, in slierten aan elkaar. Ook aan de binnenkant vond ik ze niet mooi. Alles behalve modern. Een stoffige zetel, tapijt in de slaapkamers dat volgens mij nog het oorspronkelijke tapijt was (ik heb een allergie voor huisstofmijt dus dat was redelijk rampzalig), geen vaatwasmachine, zeer lelijke plafonds, geschilderde bakstenen muren en een zeer basic badkamer waar ik niet vrolijk van werd. Ik hoef geen superdeluxe op vakantie maar ik heb wel graag dat het er mooi uit ziet allemaal, binnen én buiten. Daar word ik gewoon vrolijker van. De andere Landalparken die we bezochten hadden allemaal mooie gerenoveerde huisjes dus mijn verwachtingen lagen (misschien te?) hoog.
 • De huisjes lagen zo dicht op elkaar dat we weinig privacy hadden wanneer we buiten op ons terras zaten.
 • ’s Nachts hoorde ik het geluid van een autostrade en van vliegtuigen. Net als thuis dus, alleen is dat hetgeen dat ik niet zoek wanneer ik op vakantie ga.
 • Omwille van het tapijt in de slaapkamer en mijn huisstofmijt allergie heb ik de eerste nacht in de (tapijtloze) living moeten slapen met het schuifraam open zodat ik tenminste gewoon kon ademen. Nacht twee viel gelukkig beter mee nadat ik ons huisje een hele dag grondig had verlucht.
 • Er liep het één en ander mis met de bediening in het plaatselijke restaurant Woods. We moesten héél lang wachten op ons hoofdgerecht en dan waren ze dat van de kinderen nog vergeten. Onze jongens zaten al 1,5 uur uitgehongerd te wachten dus je kan je al voorstellen hoe leuk de sfeer was op het moment dat wij eindelijk eten kregen en zij niet. De bediening heeft toen even mijn boze kant meegemaakt … oepsie 😉
 • Een grote Landal ergernis is de slechte WIFI verbinding. Niet omdat de verbinding slecht is, daar kan ik op vakantie best mee leven, maar omdat we daar belachelijk veel geld voor moeten betalen voor één weekendje WIFI die amper werkt. Een probleem dat de meeste Landalparken lijken te hebben. Dus Landal, maak er gratis WIFI van of zorg dat de betalende WIFI perfect is maar zoals het nu is dat trekt op niks.

De pluspunten

 • Het eten in restaurant Woods was wél lekker (toen we het eindelijk kregen). Bovendien was het een extreem drukke avond dus ik ga er van uit dat dit een eenmalig foutje was en wij gewoon pech hadden. Ze hebben zich ook uitgebreid verontschuldigd (en ons toen nog een biefstuk teveel aangerekend maar bon, dat is ook weer goedgekomen de dag erna 🙂 )
 • Ondanks dat het interieur van de huisjes tegenviel was het wel een heel geriefelijk huisje. Pluspunten voor de vele opbergruimtes en voor genoeg kapstokken in de badkamer om handdoeken aan omhoog te hangen. O en voor het kastje in de badkamer, dat vind je bijna nergens en is zo handig.
 • De huisjes liggen dicht op elkaar maar dat had dan weer wél als voordeel dat onze buren langs de rechterkant (mijn schoonfamilie) en wij makkelijk tafels en stoelen konden samenschuiven zodat we samen konden eten en drinken zonder hiervoor een hele verhuis te moeten organiseren.
 • Wij hebben ons geen minuut verveeld op het park. Zoals we gewend zijn van Landal waren er tal van activiteiten voor de kinderen. We gingen zwemmen (er zijn hele fijne glijbaan voor de allerkleinsten, onze bijna 2-jarige was er zelfs niet van weg te slaan), we maakten een tochtje op een waterfiets, we testten alle speeltuinen uit en zagen verschillende dieren in de kinderboerderij, we knuffelden met Bollo, we gingen naar het winkeltje, wandelden door een écht doolhof, aten ’s middags een snelle hap in de plaza, gingen ’s avonds op restaurant in het park, … alles wat we nodig hadden voor een fijn weekend met kinderen was aanwezig.
 • Zoals we ook gewoon zijn van Landal was de natuur rondom ons weer geweldig. Elke dag zagen we eekhoorntjes wegspringen, hoorden we de vogels fluiten en wandelden er eenden voorbij ons schuifraam.

Wij hadden eigenlijk een fantastisch weekend. Dat kwam in de eerste plaats door het prachtige weer, een zomers weekend in mei, misschien wel hét beste weekend van 2016. We waren ook in goed gezelschap, de kinderen vonden het fijn om eens met opa en oma op vakantie te zijn. Bovendien stonden ze een heel weekend in het middelpunt van de belangstelling.

Zouden we nog eens teruggaan naar Landal het Vennenbos? Ja, maar …. pas als de huisjes gerenoveerd zijn. Hopelijk staat dat ergens in de nabije toekomst op hun planning 😉 . Voor mij voelde het nu nog teveel als de oude Centerparcs en te weinig als Landal.

Groetjes,

Sheena