Eén van mijn 101 doelen is: Kook uit elk kookboek in huis minstens één gerecht.
Dat doel had ik toegevoegd omdat wij een gigantische stapel kookboeken in huis hadden waarmee we zo goed als niets deden. Na mijn Marie Kondo periode verlieten al heel wat kookboeken het huis maar op dit moment staan er nog steeds 26 boeken op de plank (en in mijn hoofd heb ik er nog een stuk of 5 op mijn verlanglijstje staan).
Hoog tijd dus om eens iets te doen met al die boeken. Er zijn er een aantal waar we al wat gerechten uit gemaakt hebben maar er zitten evengoed boeken tussen waar we nog nooit iets mee gedaan hebben.
Ik gaf mijzelf dus een uitdaging: uit elk boek 1 gerecht kiezen om te maken en te beoordelen. Is het een goed gerecht? Dan mag het kookboek blijven. Is het gerecht maar niets? Dan krijgt het kookboek nog 1 kans en zullen we nog een tweede gerecht testen dat bepalend zal zijn voor het behoud van het boek.
Het kiezen van de gerechten was een leuke bezigheid. Ik koos zowel gerechten voor het avondeten, de lunch, het ontbijt als dessert. Onze weekmenu’s voor de komende weken werden ineens gevuld, handig!
Vorig weekend zijn we dan van start gegaan en het is fijn om elke dag een nieuw gerecht uit te proberen. Ook de kinderen vinden het tof. Zij zaten volop in een ‘ik lust dat niet’ fase maar dankzij de nieuwe gerechten tonen ze weer meer interesse in hun eten.
Tot nu toe maakten we al:
- Pasta uit de oven uit Dagelijkse Kost 2
- Kip met paprikaboter en gebakken rijst uit Dagelijkse Kost 4
- Ovenschotel met prei, paprika, geitenkaas en walnoten uit het boek Zonder Suiker
- Pizza met aardappel, rozemarijn en blauwe kaas uit Veg!
Allemaal goedgekeurd dus deze boeken mogen alvast blijven 🙂
Heb jij één van onze kookboeken? Wat is jouw favoriete gerecht uit deze boeken?
En, omdat inspiratie voor een kleine kookboeken uitbreiding nooit kwaad kan: Wat is jouw favoriete kookboek?
Groetjes,
Sheena
Ik zou deze uitdaging ook moeten aangaan zeg. Mijn kasten puilen uit, ik durf ze zelfs niet te gaan tellen, mijn kookboeken.
Toppers: uit een van de kookboeken van Jeroen Meus: wittechocolademousse met mango en passievrucht. En uit een van Pascale Naessens: courgette met rauwe ham.
Top idee trouwens, zo’n kookboeken uitdaging!
Gewone normale dinges lusten onze kinderen het liefst. De Dagelijkse kost kookboeken komen dus het meest uit onze kast.
alhoewel ik zelf ook wel een fan ben van pascale 😉