life lately

Tijd om nog eens bij te praten, tijd voor een nieuwe Life Lately!

– Er werd hier nog niet al te veel geblogd in 2017 en dit kwam ondermeer doordat januari een soldenmaand was en ik dus wat extra vrije tijd in mijn webshop moest steken. Met veel plezier dat wel, ik mocht nog eens lekker veel stof knippen 🙂

– Februari was dan weer in een vingerknip voorbij, ik begrijp nog steeds niet waar die maand naartoe is gegaan. Dat komt waarschijnlijk doordat we een paar dagen in Noorwegen hebben doorgebracht. Eens we daarvan terug waren stond maart al voor de deur.

– Maart is dan weer de maand waarin we gaan starten met onze verbouwing!! De komende week hebben we verlof om onze achterbouw af te breken. Dit weekend zijn we volop bezig met het inrichten van onze tijdelijke keuken. We zijn een wand aan het plaatsen in onze eetkamer waartegen we onze keukentoestellen gaan zetten. Zo kunnen we de komende maanden afgeschermd van de werken, met een tijdelijke keuken, achter de wand doorbrengen. Meer hierover in de volgende verbouwupdate.

– Mijn naaimachine heb ik al wekenlang niet meer aangeraakt maar nu begint het weer te kriebelen. Ik heb al eens al mijn naaiboekjes doorgenomen en aangeduid wat ik nog allemaal wil maken. Ik denk dat ik weer eerst een paar projecten ga knippen en dan een hele reeks na elkaar in elkaar zetten 🙂 Ik kijk er al naar uit! Alleen nog even tijd vinden tussen de afbraakwerken door 😉

– Vorige vrijdag was een beetje een emotionele dag. Het was de laatste dag waarop onze jongste zoon naar de onthaalmoeder ging. De onthaalmoeder waar wij zo’n 5 jaar lang dagelijks aan de deur stonden. Eerst voor de oudste, daarna voor de jongste zoon. Een fantastische vrouw die we echt gaan missen. Al houden we natuurlijk wel contact, maar toch. Het is ook wat raar om te beseffen dat ik nu echt geen baby meer in huis heb. Vanaf maandag heb ik twee schoolgaande kinderen. Ik ben benieuwd hoe hij het zal doen op school, dat is toch altijd even bang afwachten. Spannend!

– Sinds ons tripje naar Noorwegen zijn mijn reiskriebels weer helemaal losgekomen 😉 Helaas zal een extra reis er in de komende maanden door de verbouwing niet meteen inzitten maar ik droom toch al graag weg. Een zomerse rondreis in Noorwegen, Zweden of Ijsland lijkt mij wel iets. En die citytrip naar Berlijn moet er nu ook maar eens eindelijk van komen. Ik hoop dat we misschien in het najaar er toch nog eens even tussenuit gaan kunnen knijpen. Het zal sowieso op reisvlak een jaar worden van last minute beslissingen.

– de vastenmaand laat ik dit jaar zowat aan mij voorbij gaan. 40 Dagen bloggen zit er niet in, ik mag al blij zijn als ik dat aantal op een jaar haal 😉 . En ook qua eten en drinken zal ik gewoon al blij zijn als ik in mijn tijdelijke keuken IETS op tafel krijg. Vasten is voor volgend jaar! Al vind ik het zeker iets nuttig want ik ben nog altijd héééééél blij dat ik destijds 30 dagen suikervrij heb gegeten.

– Sporten (lopen) lukt mij de laatste tijd ook niet meer zo goed, ik moet het dringend terug opnemen want het zou zonde zijn om mijn conditie weer helemaal te laten verdwijnen. Wat ik wel makkelijk en met veel plezier volhoud is mijn wekelijkse yogales op zondagochtend. Daar heb ik nog steeds zoveel deugd van. Ik begin er ook beter in te worden. Ik kan nu van hoge plank naar lage plank gaan zonder mijn knieën op de grond te plaatsen (dat kon ik dus echt totaal niet in het begin) dus hoera! Soms overdrijf ik wel een beetje want laatst heb ik een week last gehad van mijn rug omdat ik een brug gemaakt had. Auw auw auw, niet meteen voor herhaling vatbaar. Maar toch fijn om wat vorderingen te maken 🙂

Tot de volgende!

Sheena