Hoog tijd om het dagboekgedeelte van dit blog nog eens aan te vullen! Juni was een drukke maand en ook een hele leuke (meestal toch). Zie hier waarom:

Begin juni ging ik naar een lezing over gezonde voeding door Pascale Naessens. Ik dacht er eerst een aparte blogpost rond te schrijven (en misschien komt dat er ooit nog wel van) maar ik wil er zoveel over vertellen dat ik het op één of andere manier niet allemaal in één post geschreven krijg. Daarom hier alvast de korte samenvatting: haar lezing over gezonde voeding heeft mijn ogen geopend en ik heb mijn eetpatroon sindsdien aangepast. Ik voel trouwens echt al een verschil: minder een zware maag, meer energie.
Haar theorie is onderbouwd en klinkt heel logisch als je het hoort. De toepassing ervan is even een knopje omdraaien maar eens je ermee weg bent wil je niet meer terug. Pas op, het is nu niet dat ik plots extreem supergezond leef. Volgens Pascale moet je proberen 80% gezond te eten (gezond volgens haar theorie, namelijk bepaalde combinaties zoals koolhydraten + eiwitten vermijden) en 20% mag je zondigen. Ik zit nu schat ik op 50%-50% maar dat is al een hele verbetering. Ik leg de lat niet te hoog, het moet plezant blijven! Ik geloof er ook in dat ik vanzelf wel naar die 80% zal gaan, dat het gezond eten meer en meer een vaste routine zal worden.

Ook op verbouwvlak gebeurde er nog wat deze maand: we vulden een container met werfvuil, werkten aan de elektriciteit en vorige week kwam de dakwerker het dak op de garage leggen. In juli zal er verder niet veel meer gebeuren (bouwverlof) maar vanaf augustus zou alles weer een versnelling hoger moeten schakelen nadat ze op 1 augustus (hopelijk) de ramen komen plaatsen. Ik tel al af!

Juni was ook de maand waarin mijn grote idool Eddie Vedder naar de Lotto Arena kwam. Ik had via de fanclub goede plaatsen bemachtigd vooraan, recht voor hem en ik heb énorm genoten van het optreden. Eentje om nooit meer te vergeten! Ook Glen Hansard, Eddie zijn ‘voorprogramma’, was de moeite, vooral de liedjes op het einde die ze samen zongen. Puur genieten!

 

Nog iets leuks dat deze maand gebeurde: mijn nieuwe auto werd geleverd! Mijn 14 jaar oude Mazda (diesel) werd ingeruild voor een splinternieuwe hybride wagen. Véél milieuvriendelijker én een plezier om mee te rijden (al mis ik mijn oude autootje nog wel een beetje, we zijn tenslotte heel lang samen geweest en hebben veel meegemaakt).
Ik ben énorm enthousiast over het hybride gedeelte van de wagen: ik kan nu mijn auto in het stopcontact steken en telkens ik dat doe kan ik zo’n 35 km puur elektrisch rijden. Korte afstanden rij ik nu dus helemaal elektrisch en de lange afstanden deels elektrisch en deels op benzine. Het is zalig om als verbruik 0 liter te zien verschijnen op mijn scherm!

Het doet mij echt dromen zoiets want als iedereen zo’n wagen zou hebben (of als op zijn minst alle bedrijfswagens al zo zouden zijn) dan zijn er geen uitlaatgassen meer wanneer je in de file staat of wanneer je langs een straat wandelt om bijvoorbeeld je kind naar school te brengen.
Dan is er gewoon frisse lucht in alle straten. Het kan er écht aan komen, ik zie nu in dat het geen verre toekomstdroom meer hoeft te zijn.
Ik ben dan ook heel blij dat ik al een klein steentje kan bijdragen.
Om de cirkel helemaal rond te maken hebben we trouwens ook beslist om als eerstvolgende investering, na het afronden van de verbouwing, te kiezen voor zonnepanelen zodat we zelf voor elektriciteit kunnen zorgen. Dan is het plaatje helemaal af.
Dus mensen, als je de kans hebt om een hybride, elektrische of andere minder vervuilende wagen te kiezen –> DOEN!  Denk aan de straten zonder uitlaatgassen en hoe heerlijk dat zou kunnen zijn.
Het opladen is trouwens echt geen enkel probleem, het is geen extra moeite, je bent dat snel gewoon! Ik vind het zelfs leuk om te doen dus laat dit je zeker niet afschrikken.

Deze maand kwam ook onze moestuin weer tot leven. De eerste groenten werden intussen al geoogst: radijzen en courgettes. Ook de andere groenten zijn goed op weg, ik ontdekte laatst zelfs al een klein watermeloentje. Heel schattig!

We gingen deze maand ook voor het eerst op zoek naar een geocache, in ons eigen dorp. Het was even zoeken maar gelukkig vonden we dan toch de buit. Heel leuk om te doen en iets dat we deze zomer zeker nog zullen herhalen met de kinderen.

Juni was ook de maand waarin het schooljaar weer ten einde liep. Bye bye tweede kleuterklas, bye bye instapklasje! Zo snel gaat het allemaal.
We eindigden helaas een beetje in mineur. De jongste zoon kreeg twee weken geleden de windpokken. Hij bleef een week thuis van school maar had er al bij al weinig last van. Deze week volgde echter de oudste zoon. Hij had nog nooit de windpokken gehad en kreeg ze nu op 5-jarige leeftijd en het is in één woord verschrikkelijk! Ik heb mij al gigantisch veel zorgen gemaakt. Hij staat van boven tot onder vol met windpokken, alles doet pijn, alles jeukt en hij heeft vier dagen op rij koorts gehad boven de 40 graden (sinds vandaag is het eindelijk wat gedaald). Ik hoop echt dat we dit snel achter ons gaan kunnen laten en met twee gezonde zonen de zomer in kunnen duiken. We nemen zelf gelukkig pas verlof in augustus dus hopelijk is het tegen dan allemaal goed genezen en kunnen we weer genieten!

En juni was bovendien nog véél meer dan dit alles, er was ook nog: een tuinfeest op school, een trouwfeest, het behalen van een zwembrevet, vaderdag, legoblokjes kijken in Planckendael, een rondleiding in de Joodse wijk in Antwerpen, Citygolf en vooral héél veel mooi avondwandelingen. Ik denk dat juni mijn nieuwe favoriete maand is geworden 🙂

 

je komt zoveel moois tegen als je ’s avonds gaat wandelen 🙂

Sheena