25 mei 2017 tem 14 augustus 2017

Ik zag dat de laatste verbouwupdate tot 24 mei ging dus we gaan verder vanaf 25 mei. In de maanden mei – juni – juli gebeurde er niet al té veel maar toch weer een paar belangrijke zaken:

– de dakwerker kwam een dak op onze garage leggen en hij installeerde twee lichtkoepels in het dak boven de toekomstige bijkeuken.
– we huurden nog eens een container en vulden deze met een hoop werfafval dat nog in onze tuin lag
– de loodgieter kwam de nodige buizen leggen voor sanitair en verwarming
– we legden zelf (manlief & mijn vader) de elektriciteit

Verder was het vooral wachten. Wachten op de ramen. 13 weken lang. Op dinsdag 1 augustus was het dan eindelijk zo ver. Een spannende dag! Eerst leek het er even op dat er niets geïnstalleerd zou kunnen worden omdat de ramen niet tot vanachter geraakten maar toen er even later een kraan werd opgeroepen kwam alles toch in orde. Op 1 augustus vervingen ze de ramen in de achtergevel van ons oud woongedeelte (waaronder ons slaapkamerraam) en werden de kaders gezet van alle nieuwe ramen in de uitbouw. Op 2 augustus werd het glas geplaatst en konden we het resultaat bewonderen. Toch wel adembenemend vond ik het de eerste keer. Héél veel glas, hoge ramen, een grote schuifdeur. Het is nog even wennen, zeker als je weet van waar we komen (een klein raampje in de keuken met zicht op een muur en een mini schuifdeurtje achter een hoek van de living met enkel zicht op de tuin als je achter de hoek ging staan).

Daarna ging alles plots héél snel. Op 3 augustus werd er PUR (vloerisolatie) gespoten in het nieuwe stuk en op 4 augustus werd de chape gelegd. Na het weekend van 5 augustus werd er gestart met de pleisterwerken. De ruimtes worden nu echt gevormd!

Wat staat er nog op de planning de komende weken?

  • zo snel mogelijk de keuken laten opmeten zodat deze definitief besteld kan worden (de levertermijn na opmeten is 10 weken –> het aftellen kan dan écht beginnen!)
  • de gevelbekleding + isolatie plaatsen, hiervan gaan we een heel stuk zelf doen
  • de doorgang naar de tuin afwerken (deur plaatsen, nog een opening toemaken met de buren)
  • een nieuwe garagepoort laten installeren en de voorgevel terug opknappen
  • alle vloeren leggen (doen we zelf)
  • sanitair & elektriciteit laten aansluiten
  • de muren en plafond van garage afwerken (doen we zelf)
  • en nog een hele hoop andere afwerkingstaken (deuren plaatsen, plinten plaatsen, schilderen waar mogelijk, ….)

We staan dus alweer een hele stap verder tov de vorige update maar we hebben ook nog heel wat stappen te gaan.
Voor één keertje mag de winter er snel zijn van mij, want dan zou toch zo goed als alles moeten klaar zijn. Fingers crossed!