In de zomer van 2017 kocht ik dit boek over Bullet Journals en even later zat ik mijn allereerste Bullet Journal in te vullen. Wat zo’n boekje precies is dat weet je waarschijnlijk al maar anders verwijs ik je graag naar de blogs van Miss Pixie en Kelly waar je verschillende blogposts rond dit thema kan terugvinden.

Ik gebruikte de Bullet Journal een paar maanden lang echt als planningstool voor mijn dagelijkse – wekelijkse & maandelijkse to-do’s maar dat is er nu een beetje uit aan het gaan merk ik. Enkel wanneer ik voor een echt hele drukke periode sta grijp ik nog eens naar mijn schrift om alles te ordenen.
Waar ik mijn schriftje wel nog vaak voor gebruik is enerzijds om een hoop lijstjes, die niet noodzakelijk iets met elkaar te maken hebben, in bij te houden (welke boeken ik heb gelezen, gekke uitspraken van de kinderen, het verbruik van mijn auto, bloginspiratie, wanneer ik voor het laatst naar de tandarts ben geweest,etc…) én ten tweede om de doelen die ik mijzelf stel in op te volgen.

Een paar dagen geleden heb ik hier aan jullie mijn doelen voor dit jaar getoond (zie hier) en deze doelen heb ik intussen in mijn Bullet Journal gegoten. Op mijn eigen te-lui-om-een-deftige-meetlat te zoeken, tekentalentloze, slordige en oncreatieve manier ….. maar ze staan er in 😉 En ik ben er nog blij mee ook!

Een paar trackers ga ik misschien wel nog wat aanpassen, zo heb ik bijvoorbeeld voor mijn 52 X yoga doel, 52 door te kruisen vakjes voorzien maar wanneer ik er dan eens eentje vergeet kan ik niet meer zien tot wanneer ik eigenlijk mijn yoga-uren nog heb doorgegeven.
Dan vind ik mijn looptracker beter, daar kan ik per dag aanduiden of ik ben gaan lopen en tegelijkertijd hou ik een telling bij zodat ik kan opvolgen hoe ver ik nog van 100 verwijderd ben (nog heel ver, ik ben niet goed van start gegaan dit jaar).
Mijn 50,000 stappen per week houd ik dan weer bij in een grafiek. De gele lijn geeft de hoogte weer van 50.000 stappen … ik heb dat dit jaar dus gewoonweg nog niet gehaald (komt ook omdat ik nog niet veel ben gaan lopen … tijd om mij te herpakken).
De alleenstaande doelen, bijvoorbeeld het doel ‘maak voor elk doel een tracker’ die kregen gewoon 1 aan te kruisen vakje voor wanneer ik ze behaald heb.

Voor mij werkt dit systeem wel goed, het geeft in één oogopslag weer hoe goed of slecht ik bezig ben zodat ik eventueel tijdig kan ingrijpen waar nodig om mijn doelen alsnog te behalen. Ik zie het helemaal zitten 🙂

40 dagen bloggen: 10/40
Skipdagen : 2/6