Nu de echte verbouwwerken grotendeels achter de rug zijn kan ik mij stilaan beginnen richten op ons interieur.
Wij hebben, op onze nieuwe keuken en de kinderkamers na, eigenlijk nog geen enkele écht ingerichte ruimte in ons huis. Wij leven nog altijd met de meubels die we meer dan 10 jaar geleden hebben gekocht toen we net een job hadden en gingen samenwonen (lees: goedkope meubels) . Bovendien moet nog meer dan de helft van ons huis geschilderd (of intussen al herschilderd) worden. Beetje bij beetje willen we dit gaan aanpakken om zo uiteindelijk – ooit – tot ons droomhuis te komen.

We kennen alleen niet zo enorm veel van interieurinrichting. We waren afgelopen weekend inspiratie gaan opdoen in een verfwinkel en ik zag alweer meteen door de bomen het bos niet meer. Hoe begin je aan zoiets?

Ik bedacht een plan: ik ga de klus ‘heel ons huis inrichten’ indelen in kleinere stukken. We gaan het kamer per kamer bekijken en eerst inspiratieborden maken zodat we ten minste al een idee hebben van wat we ongeveer willen alvorens naar de winkels te trekken. Aangezien ik mij graag bezig hou met zo’n zaken ging ik dus aan de slag.

Ik besloot om klein van start te gaan en maakte een eerste bord met ideeën voor de inrichting van onze nieuwe WC. Die WC is voorlopig nog een lege ruimte met alleen maar vier muren en een deuropening , waar we vorig weekend net de laatste tegels in gevoegd hebben (witte wandtegels, donkere vloertegels). Nu is het wachten op de loodgieter voor de installatie van de WC zelf en daarna kunnen we aan de slag met de ‘inrichting’. Ik maakte hiervoor dit inspiratiebord:


De lamp op de foto hebben we al in ons bezit! Ik kwam deze een paar weken geleden tegen op Lokaal20.nl (hun site werkt momenteel niet blijkbaar) en ik was meteen verkocht.
De rest van het bord moeten we nog aankopen. Het houten blad zou boven de spoelbak van de wc komen. Dat blad kan dan gebruikt worden om wat decoratie (en reserve wc-rollen) op te plaatsen. Qua decoratie dacht ik dan bijvoorbeeld aan deze twee posters die ik op Juniqe.nl vond.
Voor de WC-rol, borstel en vuilbakje denk ik dat we het bij het assortiment van Brabantia gaan houden, dat hebben we nu ook in onze andere WC en ik heb daar geen klachten over. Ik kies daar liever voor een neutrale kleur die ik niet snel beu kan worden.
De spiegel is van OYOY.dk, het model zelf is volgens mij net iets te groot voor boven ons handwasbakje maar ik ga op zoek naar iets gelijkaardigs. Misschien maken we het zelf nog wel!?

Niet op de foto: de hangwc (een standaard wit model) en het handwasbakje met kraan (wit rechthoekig met een inox kraantje). We kozen dat zo lang geleden al dat ik zelf intussen niet goed meer welk model het juist was. Dat wordt dus nog spannend wanneer de loodgieter het komt installeren 😉

Het helpt wel heel erg goed, zo’n bord maken. Er kruipt veel werk in maar ik weet nu wat ik wil. Ik ben eens benieuwd of het in het echt even goed zal overkomen als dat ik hoop dat het zal overkomen. Dat is nog af te wachten …. Daarom dat ik klein begin hè, er valt nog veel te leren!

40 dagen bloggen: 23/40
Skipdagen : 4/6

PS: NIETS in deze post is gesponsord, het is maar dat je het weet 🙂