Na mijn eerste mislukking heb ik bijna heel het jurkje weer uit elkaar gehaald. Ik heb de uitleg bij het patroon nog eens gelezen, en nog eens en nog eens. Ik snapte het nog steeds niet. Dan maar de uitleg opzij gelegd en zelf wat beginnen prutsen. Met een al iets beter resultaat tot gevolg. Daarna weer wat losmaken, nog wat prutsen, en uiteindelijk ben ik toch maar gestopt en ben ik voorlopig tevreden met wat ik heb: een kleedje, dat past, dat prima dienst kan doen als ‘kleedje om thuis mee in den hof te zitten’, maar niet als ‘kleedje om mij mee op straat te vertonen’.
Ik heb ook geleerd dat een stretchstof voor dit kleedje inderdaad aan te raden valt want ik heb hier wel iets voor met mijn katoenen kleedje: ik geraak daar niet meer uit! Een beetje stretch zou van pas komen bij het uitkleden.

Ik blijf het een heel tof kleedje vinden, leuk model, dus ik ga mij er binnenkort toch eens aan wagen om hetzelfde nog eens te maken in tricot. Alleen spijtig dat ik nog steeds die uitleg niet snap! Het is volgens mij supersimpel maar ik zou het eens moeten kunnen zien bij iemand die het maakt. Heeft iemand van jullie dit jurkje al eens gemaakt?

Tot slot wil ik jullie de resultaatsfoto’s niet onthouden:

Stof: mijn Ikea stofje van 3 euro om mee te experimenteren

Groetjes,

Sheena