Waarschijnlijk zelfs iets minder dan 3 weken aangezien ik bij de laatste controle bij de gynaecoloog besloten heb dat ik onze kleine stuitligger niet uitwendig zou laten draaien. Ik heb er lang over nagedacht en dit voelde als de juiste keuze. Ik geloofde er te weinig in dat zo’n draaiing zou lukken.


Het gevolg was dat ik van de gynaecoloog meteen dit foldertje mee naar huis kreeg:
Er zal een keizersnede worden ingepland tussen week 39 en week 40.
Tenzij dat onze kleine man zich toch nog draait.
En tenzij dat de bevalling uit zichzelf vroeger zou beginnen dan zal de keizersnede uiteraard al sneller plaatsvinden.

Ik heb er mij ergens wel bij neergelegd, al kan het ook zijn dat ik nog in een soort van ontkenningsfase zit.

Ik probeer niet te veel na te denken over alle negatieve gevolgen van een keizersnede maar probeer mij te focussen op de positieve kanten zoals daar zijn:
* een geplande keizersnede = makkelijk om op voorhand een babysit voor zoonlief te regelen
* geen weeën
* geen knip, scheur, vacuümpomp en andere niet zo gezellige zaken die bij een gewone bevalling kunnen gebeuren
* geen urenlange arbeid
* … 
meer voordelen heb ik nog niet gevonden, ik ben er nog naar aan het zoeken,
jullie mogen altijd helpen! De nadelen van een keizersnede hoef je er niet bij te vermelden, ik wil nog niets horen over blaassondes, pijn bij het niezen, verdwenen buikspieren, pijnlijke littekens, steunkousen, naweeën, … Laten we het positief houden 😉

En zie mijn buik eens groeien! Als ik nu naar die foto van 30 weken kijk lijkt het alsof ik daar amper zwanger was.

Wat de geboortevoorbereidingen betreft: we zijn er nog lang niet. Mijn naaimachine draait hier overuren tijdens het maken van de doopsuikerzakjes. Wat een idee was dat toch om dat zelf te maken, ik heb dat weer compleet onderschat. Er zijn er 75 klaar (van de 110). Ik hoop morgen de rest af te werken zodat ik daarna eindelijk alle andere voorbereidingen in orde kan brengen en ik ook nog eens mijn naaimachine kan inzetten voor nieuwe naaiprojectjes (ik heb vandaag trouwens fantastische mooie stofjes ontvangen … meer hierover in de volgende blogpost!)

Groetjes,

Sheena