Dag kleine broer,

Je bent nog maar twee maanden oud maar het lijkt wel alsof je hier altijd al bent geweest. Superflink ben je. Indien er een prijs bestond voor de braafste baby dan zou jij veel kans maken. We horen je enkel wanneer je honger hebt en voor de rest ben jij een rustige baby. Doe zo verder! (please!). Doorslapen kan je nog niet maar je hebt ons toch al eens één nacht laten proeven van hoe het zou kunnen zijn toen je éénmalig eens zeven uur en half na elkaar sliep. Dat mijn borsten tegen de ochtend op ontploffen stonden dat nam ik er graag bij 😉 (sorry kleine broer, vast geen informatie die jij je later wil herinneren …)

Jouw grote broer is zo blij met jou, al zou hij graag willen dat je snel groot wordt zodat jullie samen kunnen spelen, samen frietjes kunnen gaan halen en samen hamburgers eten (zijn woorden!). Toch probeert hij ook nu al zoveel mogelijk met jou te spelen, zo heeft hij jou daarnet nog een verhaaltje voorgelezen en was jij vrijdag de eerste aan wie hij zijn koekje wou tonen dat hij zelf gemaakt had bij de onthaalmoeder. Knuffelen doet hij ook graag met jou maar soms moet mama wel eens ingrijpen zodat hij jou niet helemaal platduwt.

 

10628577_10203737965303966_6240654766493738412_n

 

Je bent de voorbije weken een paar keer naar de dokter geweest, maar daar hou je niet zo van en dat laat je graag merken. Zo plaste je de dokter die jouw heupen moest nakijken helemaal onder en spuwde je met veel kracht het rotarixvaccin weer uit op de dokteres van Kind & Gezin. Ik snap dat jongen, geen probleem hoor! Het belangrijkste is dat jouw heupen in orde zijn en dat de twee andere vaccins die via spuitjes werden toegediend goed zijn opgenomen in jouw lichaampje.

En dan is er nog iets… jouw gewicht. Drie kilo woog je bij de geboorte. Bijna het dubbele twee maanden later. Lengte? 56 centimeter. Weet je waar je terecht kwam op het lijntje van de nieuwe Kind & Gezin grafiek die gewicht en lengte combineert? Wel … ergens in de lucht boven het bovenste lijntje. Overgewicht zeiden ze bij Kind & Gezin. Rond & gezond zeggen ze bij ons. Doe maar verder zo, eet maar goed, dan wordt je groot en sterk en kan je snel met je grote broer spelen.

Liefs,

Je mama