boostyourpositivity

Zin om mee te doen? Schrijf dan deze week rond het thema “Ochtenden kunnen behoorlijk druk zijn. Hoe zien die van jou eruit en hoe slaag je erin om ze goed te doorspartelen?”.

Dat schreef Lilith in haar blogpost over de nieuwe ‘Boost your Positivity’ campagne (meer info over deze campagne kan je hier vinden).

Het leek mij leuk om mee te doen dus ga ik mijn best doen om de komende weken de opdrachten te vervullen. Ik zag hier en daar al wat blogposts verschijnen rond dit thema. Van supergeorganiseerde ochtendspitsen tot redelijk chaotische. Sommigen herkenbaar, anderen inspirerend.

Zelf ontsnap ik drie dagen in de week aan de ochtendrush omdat ik heel vroeg naar het werk vertrek waardoor manlief er grotendeels alleen voor staat met peuter en kleuter. Het voordeel van zo vroeg te gaan werken is dat ik ook weer vroeg naar huis kan komen dus de avondspits met de kinderen die is dan weer voor mij!

Ontbijten doen we alle vier, maar zelden samen. De kinderen krijgen meteen ontbijt na het opstaan maar ze eten dat niet altijd zo even meteen op. Meestal doen ze er de hele ochtend over en wisselen ze spelen en eten af. Manlief en ik eten om de beurt terwijl de andere zicht klaarmaakt in de badkamer. Ons ontbijt is de laatste jaren heel wat gezonder geworden, je zal dan ook vaak zaken als havermout, fruit, granola en yoghurt bij ons tegenkomen in de ochtend. Zelf eet ik bijna altijd hetzelfde (havermout met fruit), dat spaart mij al heel wat denkwerk uit ’s ochtends. Ik probeer steeds om binnen de 30 minuten na het opstaan naar het werk te vertrekken dus elke seconde telt 😉 .

Boterhammen smeren en snacks en drank klaarleggen om mee te nemen moeten manlief en ik alleen voor onszelf doen. Kleuter & peuter krijgen overdag alles wat ze nodig hebben van de onthaalmoeder of op school. Kleuter mag ’s middags bij mijn ouders gaan eten. Ook voor de start van de school wordt hij door hen opgevangen en op dagen dat de ochtendrush niet zo vlot verloopt is het al wel eens gebeurd dat hij daar nog in zijn pyjama en zonder ontbijt werd afgezet. Toch wel een luxe voor ons!

Organisatietips kan ik jullie niet geven daar wij zelf niet zo strikt georganiseerd zijn ’s ochtends. Boekentassen, kledij, ontbijt … alles wordt pas de dag zelf klaargezet, de ene dag al wat vlotter dan de andere.

De twee weekdagen die ik thuis ben of van thuis uit kan werken verlopen voor mijzelf iets minder gehaast en ik geniet er die dagen van om alles wat trager te doen en om kleuter zelf naar school te brengen.

Ondanks dat wij niet zo heel georganiseerd zijn ’s ochtends loopt alles hier meestal toch vrij vlot en slagen we er in om bijna altijd alle vier op tijd op onze bestemming aan te komen. We moeten er wel vroeg voor opstaan, de wekker gaat om 6.20u.

Ook op Instagram doe ik mee aan de #boostyourpositivity camapgne en poste ik reeds twee foto’s onder de hastag #showyourmorning. De eerste foto was een foto van ons zelfgebakken broodmachine brood, iets wat we heel vaak maken (om mee te nemen als lunch). Vandaag voegde ik nog een foto toe van het ontbijt van vanochtend waarin ik tijdens het ontbijt aan het bestuderen was op welke plaats we zouden gaan staan om te supporteren voor manlief die vandaag zijn allereerste marathon ooit heeft gelopen! Wat een super papa hé! Wij hebben er al een hele leuke zonnige voormiddag in Brussel opzitten.

Schermafbeelding 2015-10-04 om 16.56.30 Schermafbeelding 2015-10-04 om 16.56.09

Hebben jullie nog ochtendtips? Ik leer graag bij 🙂

Groetjes,

Sheena