Deze voormiddag volgde ik samen met een vriendin de workshop ‘maak zelf vintage-style juwelen’ bij Zahia in Mechelen. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder!

De drie uur durende workshop begon met een korte uitleg over de soorten tangen en lijm die er nodig zijn om zelf juwelen te maken. We kregen ook een kleine oefening waarbij we met een soort pincet een ringetje aan een ketting moesten hangen. Dat lukte na wat gepruts al bij al vrij goed. Al word ik wel altijd een klein beetje zenuwachtig van zo’n fijn werk.

Na de oefening kregen we enkele voorbeelden te zien van kettingen, oorbellen en ringen die we als inspiratie konden gebruiken voor het juweel dat we zelf zouden maken. We kregen ook een rondleiding doorheen de winkel en bekeken alle mogelijke kralen, hangers, slotjes, glas cabochons, afbeeldingen en nog veel meer waaruit we konden kiezen om zelf mee aan de slag te gaan.

Na de rondleiding begonnen we aan de taak die het langst geduurd heeft: kiezen wat we zouden maken! Ik besloot om eerst een prentje te kiezen en dan van daaruit verder het juweel op te bouwen. Ik vond een mooi prentje van een libelle dat zowel beschikbaar was voor een ketting als voor oorbellen. Ik besloot dan ook om beide te maken. Ik vond zilver er van kleur het best bij passen dus koos ik voor een zilveren ketting en voor enkele kleine zilveren extraatjes om het geheel mee af te werken.

Toen begon het echte werk: knoeien met lijm! We moesten onze prentjes plakken op een houdertje en daarover dan het glas bevestigen. We kregen eerst een demonstratie en daarna konden we zelf aan de slag. Het ging beter dan verwacht, op wat extra lijm hier en daar na, dewelke we gelukkig achteraf nog terug konden verwijderen. Na het opdrogen van de lijm kon ik de ketting en de oorbellen beginnen samenstellen tot het resultaat dat je hieronder kan zien. Ik ben er heel tevreden mee! (minder tevreden ben ik van mijn foto’s maar soit, ik ben nu een boek met tips over fotografie aan het lezen dus misschien slaag ik er binnenkort wel in om er iets mooiers van te maken 😉 )

collage1

Het was een fijne voormiddag, ik heb er echt iets mee bijgeleerd (ik wist nog helemaal niets over zelf juwelen maken) en ik kon twee geslaagde juwelen mee naar huis nemen.

Wat heeft dit alles mij gekost? De inschrijving was 10 euro (ik geloof dat dit een verminderde prijs was omdat we met twee tegelijk hebben ingeschreven) en aan materiaal ter plaatste moest ik nog +/- 25 euro bijleggen. De materialen in de winkel zijn vrij duur, maar het is wel van een mooie kwaliteit. Je kan het zelf wat in de gaten houden hoe duur je juweel zal worden doordat overal de prijzen voor elk onderdeel staan aangeduid. De totale kostprijs heb je dus zelf in de hand.

Ik heb na deze workshop zeker zin gekregen om hier in verder te gaan en ben van plan om nog eens terug te gaan om een voorraadje materiaal in te slaan waarmee ik thuis aan de slag kan.

Hebben jullie al eens zelf juwelen gemaakt? Waar kopen jullie je materiaal?

Groetjes,

Sheena

PS: dit is geen gesponsorde post maar gewoon mijn eigen persoonlijke mening over een leuke voormiddag 🙂