Afgelopen maandag hadden onze jongens een dagje vrijaf. We besloten last minute om deze dag samen door te brengen en eens naar de Ardennen te rijden want … daar lag er nog sneeuw!

Ik deed vooraf wat opzoekwerk online om te kijken naar waar we precies zouden kunnen rijden. Ik kwam uiteindelijk uit bij de piste ‘Val De Wanne’. Het zag er daar gezellig uit en je kon er skiën, langlaufen en sleeën. Deze twee laatste opties leken ons wel wat (skiën kunnen we helaas niet).

Na anderhalf uur rijden kwamen we aan in Wanne. Aangezien het een maandag was en geen vakantie, was het er helemaal niet druk. Zo hebben we het graag!
We huurden ter plekke twee sleeën en gleden er de hele voormiddag mee van een helling tot onze benen te moe waren om ons nog naar boven te dragen. Zo plezant!
Na de lunchpauze besloten we om eens even af te wisselen en te gaan langlaufen. Het leek in theorie een goed plan maar het viel helaas een beetje tegen in de praktijk. Onze jongens vonden het niet fijn, ze vielen veel en ze waren wat bang op de latten. Het was dus heel de tijd gezaag, gezaag en nog eens gezaag.
We hebben het uiteindelijk toch ongeveer een kilometer kunnen volhouden maar besloten dan om de latten maar terug in te leveren en weer te gaan sleeën. Want dat was wél voor iedereen leuk. Dat deden we dan ook tot we echt niet meer konden en we moe maar zéér tevreden terug naar ons sneeuwloze huis reden.

Soms heb je zo van die dagen met een gouden randje… dit was er weer eentje 🙂