Het baby-slaap-plan werkt! De voorbije twee nachten is onze zoon vrij vlot gaan slapen. ’s Nachts werd hij nog enkele keren wakker maar binnen de 5 minuten viel hij zelf weer in slaap. Wauw! Wat een verschil al op zo’n korte tijd. Hopelijk blijft het zo. Maar voorlopig zijn we dus al heel tevreden met het plan. Een aanrader!


Daarnet heb ik ook even wat foto’s gemaakt in de moestuin om jullie een kleine update te geven. Het was mijn bedoeling om eindelijk eens deftige foto’s te maken met mijn écht fototoestel. Maar de batterij was plat. Zucht. Dus toch maar met de gsm al wat voorlopige foto’s genomen. Om jullie al een idee te geven.

Een stand van zaken:
– De courgette: de gekochte plant leeft nog en is al gegroeid en ook mijn zelf gezaaide courgette is uitgekomen.


– Mijn gezaaide boontjes daarentegen zijn niet uitgekomen. Vervelend want nu ben ik die weken dat ik daar op heb zitten wachten dus ‘kwijt’. Gisteren heb ik van mijn vader nog wat nieuwe boontjeszaden gekregen en ik heb ze meteen geplant. Fingers crossed dat ze nu wel uitkomen!
– Andere zaadjes zijn dan weer wel uitgekomen: mijn spinazie, rode biet, rucola en wortel doen het goed! Al zijn ze allen nog steeds vrij klein. Een beetje zon zal hen deugd doen. Sinds gisteren is ook mijn pompoen uitgekomen. 
– De meloen… tja. Dat is sowieso al een moeilijke plant om buiten te kweken. Maar het kan wel hoor (dat heb ik al kunnen zien bij mijn vader in de tuin), alleen moet de zon dan wat meewerken. En we weten allemaal wat voor weer we de laatste weken gehad hebben … Maar ik ga het toch nóg eens proberen en ga volgende week op zoek naar een nieuw plantje. We geven niet op!

Dood Meloenplantje

– De sla doet het prima!Net als alle kruiden, de selder, de ajuinen en de sjalotjes.

– De aubergine en tomaat staan niet meer zo fier recht als in het begin. Ze hebben wat afgezien van de regen en de koude maar leven nog. Hopelijk komt dat nog goed.
– De kolen die groeien als kool, wat had je nu gedacht!
– De prei is ‘stabiel’. Niet veel groter geworden, maar nog steeds mooi in leven.
– Idem voor de paprika’s en de Spaanse peper. Die zullen blij zijn met de zon vandaag!
Na de dagelijkse controle van de tuin had ik wel een glaasje verdiend in de zon:


Vanavond staat er nog een uurtje Zumba op het programma (en misschien nog een beetje prutsen met mijn naaimachine) en dan is deze maandag weer voorbij. 
Ik hoop dat jullie vandaag ook een beetje van ons zeldzaam lentedagje hebben kunnen genieten.
Zonnige groetjes,

Sheena