Gisteren was ik bij mijn ouders op bezoek waar ik vertelde over mijn naaimachine en mijn vader zei: ‘ik heb hier nog iets liggen dat hersteld zou moeten worden’. Het bleek om een regenhoes te gaan voor de zak met zijn golfstokken (voordat je nu denkt: amai die heeft zo van die rijke ouders die golf spelen … eum niet dus! Neen wij zijn het type mensen die golf gaan spelen met een groot gat in de regenhoes).
Ik zei: ‘geen probleem, ik maak dat wel’. En het is mij nog gelukt ook! Ik moet toegeven dat het niet mooi hersteld was, een schoonheidsprijs zal ik er niet voor krijgen. Maar het gat is dicht en dat is het belangrijkste. Nu zal mijn vader zijn gerief dat hij mee in zijn golfzak propt (een handdoek, boekje,..) er toch al niet meer langs de andere kant weer uitvallen.
En moest het niet stevig genoeg gemaakt zijn, dan herstel ik het toch gewoon nog een keer. Zalig toch dat ik dit nu zelf kan!

Zaterdagavond heb ik van op de site van MiekK nog een naaiprojectje gemaakt. Maar ik kan er voorlopig nog niet meer over vertellen want het is een cadeautje voor iemand. Van zodra ik het cadeau heb overhandigd volgend de foto’s.

Zaterdagnamiddag was ik voor bovenstaand project én voor nog een volgend project stof gaan kopen in de Nekkertex in Mechelen. Niet alleen stof, ook nog een hoop extra benodigdheden die mij wel handig leken: een lange meetlat, wat ritsen, een elastiek, garen, … Zo heb ik al het één en ander in huis liggen voor volgende projecten.


Het project waar ik mij nu aan ga wagen is dit. Ik heb dit weekend de uitleg al eens gelezen. Sommige stappen zijn mij nog niet helemaal duidelijk maar ik hoop dat dit duidelijk zal worden eens ik er mee bezig ben. Ik ga er rustig mijn tijd voor nemen en verwacht er nog niet té veel van. Ik zie wel hoe ver ik geraak. Ik kan altijd mijn schoonmoeder nog inschakelen als hulplijn. Of de lerares van mijn rokjeslessen. 

De rest van het weekend heb ik wat in de tuin gewerkt (eindelijk zon, jeej!). Een nieuw meloenplantje heeft het dode plantje vervangen. Hopelijk overleeft dit nu wel. Ook mijn boontjes zijn eindelijk aan het uitkomen na de vorige mislukking. Het gaat de goede kant op!

Dit weekend heb ik ook onze belastingsbrief ingediend, van dat vervelende werkje zijn we dus ook weer van af. Dat is toch altijd een heel gedoe als je met van die speciale toestanden zit. Zo mochten wij nog dakisolatie inbrengen en ik heb een tijdje zitten zoeken vooraleer ik gevonden had in welk vakje ik welk bedrag moest zetten. Maar het is gelukt. Oef!

Ons zoontje heeft dit weekend superflink geslapen. Verdacht flink zelfs.. en ja hoor, vandaag stond hij op met 38,5 graden koorts. Ons meneertje is ziek. Straks mag ik dus nog eens een bezoekje brengen aan de dokter. Hopelijk is het niets te erg.

Tot de volgende,

Sheena