Nog twee weken en half en dan vertrekken wij op vakantie. Joepie! Een weekje naar Frankrijk, naar de Dordogne. Daar hebben we een huisje gehuurd, hetzelfde als vorig jaar want dat was daar plezant (zwembad, grote tuin, mooi uitzicht .. al wat je nodig hebt om tot rust te komen).

Vorig jaar was ons zoontje nog maar enkele weken oud toen we daar waren, waardoor we ginds vooral gerust hebben en in mindere mate de omgeving verkend. Dit jaar hoop ik toch een paar plaatsen te kunnen bezoeken.
Ik heb al een Todo-lijstje gemaakt (en weet nu al dat 1 week weer veel te kort zal zijn).

Op de lijst staan:

– Een bezoek aan Rocamadour

Bron: http://www.dordognemaison.com

– Naar de markt gaan in Sarlat (en veel eten kopen dat we dan de rest van de dag op ons terras kunnen opeten met een glaasje wijn erbij)


http://www.sarlat-tourisme.com

– Een bezoek brengen aan Belvès en daar iets eten op de avondmarkt


– De grotten van Lascaux bezoeken, al twijfel ik nog een beetje of dit wel de moeite is aangezien het om een nagemaakte versie gaat van de échte grotten (de tekeningen dan toch, de grot is wel echt).


– Voor als het slecht weer is: een bezoek brengen aan Le Bugue Aquarium

– Een ‘Troglodietenfort’ bezoeken, bijvoorbeeld La Roque Saint-Christhope

http://www.hostellerie-du-passeur.com

– Een namiddag doorbrengen aan de oevers van de Dordogne rivier.


– Zwemmen met ons zoontje in het zwembad

– Op ons picknickdeken op het gras liggen met een hapje en een drankje
– Eens gaan wandelen in de buurt

Er moeten ook nog een paar praktische zaken geregeld worden, want zelfs al gaan we maar een weekje weg, met een kind erbij komt daar toch weer heel wat bij kijken. Zo zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar een compactere buggy die later op het jaar dan ook meekan naar NY. We hebben er ééntje gezien op een tweedehandssite maar het is nog niet duidelijk of die nog steeds te koop is en in welke staat die is. Wordt dus vervolgd.

Voor NY ben ik trouwens ook al een Todo-lijstje aan het maken maar ik heb tot nu toe alleen nog maar eetgelegenheden verzameld stel ik zonet vast. Zoals wafels gaan eten bij het Belgische Wafels and Dinges kraam of koekjes bij Levain Bakery of bagels bij Ess-a-bagel.
Maar daarover binnen een paar maanden meer!

Waar trekken jullie naartoe deze zomer? Of doen jullie aan ‘Staycation’ ?(wat wij ook gaan doen in de twee weken na ons weekje Frankrijk)

Groetjes,

Sheena