Als je ooit eens zou denken ‘zou ik onze trap eens schilderen?’
Wel lees dan eerst dit en denk er dan nog eens goed over na (hopelijk denk ik er binnen X aantal jaar ook aan wanneer ik dit geweldige idee nog eens krijg).

Want een trap schilderen daar kruipt tijd in. Veel tijd. Toch als je zo’n grote trap hebt als de onze.
Gisteren heb ik 12 uur geschilderd aan de eerste laklaak. TWAALF uur.
Vandaag ben ik 3 uur bezig geweest met alles weer op te schuren en stofvrij te maken en daarna heb ik nog eens 9 uur geschilderd aan de tweede laklaag.
Bovendien is het ondertussen duidelijk geworden dat twee laklagen nog niet genoeg zijn dus morgen mag ik weer opschuren, kuisen én lakken. En dan maar hopen dat er geen vierde laag meer nodig is.
Ik ga ZO BLIJ zijn wanneer die trap klaar is!

En vergeet niet dat ik dus al eens geschuurd + primer zetten + terug geschuurd heb de vorige dagen.
En vergeet ook niet dat ik alles in dezelfde kleur verf (wit), je kan het jezelf nog moeilijker maken, en er dus nog langer over doen, door met verschillende kleurtjes te werken.

Dus, denk er nog maar eens goed over na en vraag misschien toch eens een offerte op bij een schildersbedrijf.

Al weet ik eigenlijk nu al dat ik, eens de trap eindelijk klaar zal zijn, heel blij zal zijn dat ik het toch zelf gedaan heb!


Na mijn twaalf uur schilderen gisteren, zat ik ’s avonds ‘vast’ beneden omdat de verf nog twee uur moest drogen alvorens ik mij naar mijn bed kon begeven. Perfect genoeg tijd voor een nieuw naaiprojectje: een ritstasje waar ik een cadeautje ga insteken voor mijn jarige zus.

Ik ging nog eens wat inspiratie halen op de blog van Miekk. Ik paste enkel de afmetingen wat aan omdat ik een langere rits had.
De stofjes die ik gebruikt heb zijn van Petit Pan en Ikea.
De foto’s zijn wazig en de kleuren onduidelijk, want het was al laat:

Ik hoop dat ze het mooi zal vinden …

Tot slot wil ik nog eindigen met een tip die nog bij mijn vorig berichtje hoorde over de stofjes uit Amerika.
De meesten onder jullie weten dit al, maar voor diegene die het nog niet weten kan het van pas komen: wanneer je zelf eens stofjes wilt bestellen in een ander land, maar je vindt dat omrekenen van die dollars, yard en inches zo vervelend… laat Google dit dan voor jou doen.
Wil je bijvoorbeeld weten wat ‘8 yard stof voor 55 dollar’ wil zeggen?
Typ dan in de google zoekbalk ’55 dollar per 8 yard in euro per meter’ en hupla Google rekent dat meteen voor je uit. Handig hé!

Geniet nog van jullie zonnige weekend en tot later… dan kom ik nog eens met een moestuinupdate want er is weer veel tot leven gekomen in den hof!

Sheena