Enkele dagen geleden werd er op de blog van Inge Snuffel een oproep gedaan naar testers. Testers om knuffels te maken die binnenkort in een boek zullen verschijnen.
Ik had mij opgegeven als tester want dat leek mij een hele toffe uitdaging. Spijtig genoeg waren er nog zoveel andere (meer ervaren) gegadigden dat ik natuurlijk geen schijn van kans maakte om uitverkoren te worden.

Het maken van een knuffel bleef echter in mijn hoofd zitten en dus ging ik zelf maar op zoek naar een knuffel om te maken. Ik zag hier en daar een toffe olifant verschijnen op enkele blogs en ik vond uiteindelijk het patroon op de Etsyhop van Retromama.

Er zat een duidelijke (engelstalige) uitleg bij het patroon en de olifant zat dan ook snel in elkaar.
De stoffen die ik gebruikte zijn van Michael Miller (uit Amerika) en als vulling gebruikte ik het vulsel uit een oud kussen dat we hier nog hadden liggen.
Bij de afwerking, waar er met de hand genaaid moet worden, maakte ik nog twee foutjes : de staart vergat ik mee vast te naaien dus die hangt daar nu wat vreemd te bengelen. En de ogen mogen volgende keer nog iets breder gemaakt worden.

Mijn twee volgende olifanten worden kraamcadeautjes voor twee schattige jongens die net geboren zijn. Daar zal ik proberen die foutjes dus niet nog eens te maken. Mijn eerste testexemplaar is voor zoonlief. 

Het resultaat:

Mijn volgende project zal terug een Charlie worden. Nu met lange mouwen. Want bij Mamasha loopt er een wel heel interessante wedstrijd (vooral de prijzenpot is heel interessant). De kans dat ik daar iets kan winnen tussen al die ervaren naaisters is bijzonder klein, maar hé, als ik er een Charlie met lange mouwen aan overhoud dan heb ik toch ook een klein beetje gewonnen.

Wordt vervolgd …
Groetjes,

Sheena