Joepie, het is gelukt!! Mijn eerste ‘eigen’ ontwerp. Ik zette een idee op papier, werkte het uit en stak alles in elkaar. Mijn eigen clutchke.

Natuurlijk ben ik zelf nog lang niet ervaren genoeg om zoiets helemaal van uit het niets uit te vinden.
Ik startte dan ook als basis met de clutch van elisanna en de uitleg van Miss Stik over het maken van een ritstasje. Ik maakte zelf een paspel volgens deze uitleg.
Daarna pikte ik nog een ideetje uit het patroon van de Syriëtas, voegde alles samen en toen kreeg ik dit:
Ik heb hier natuurlijk niets nieuws uitgevonden maar het voelt wel als mijn eigen ontwerp doordat ik zelf (ongeveer) heb kunnen maken wat ik eerst op papier had getekend.

Ik dacht trouwens terwijl ik bezig was: ‘als het mij lukt om dit te maken, dan kan ik er een tutorial van maken voor op mijn blog’. Ik heb zelf al zoveel toffe , gratis, tutorials van het internet geplukt. Ik wil wel eens iets teruggeven in de plaats. Als bedanking.

Alleen is mijn patroon niet 100% perfect. Je moet al doende zelf nog een beetje zien of je eventueel hier of daar nog een stukje stof dat er plots teveel hangt niet beter afknipt. En 100% symmetrisch is mijn uitvoering ook nog niet, al weet ik niet of dit aan het patroon ligt of aan mijn naaitechnieken.
Dus ik weet niet of je dan wel iets zal zijn met mijn patroon indien ik het online zou zetten?

Hier nog wat detailfoto’s (alles proper afgewerkt 😉 ):

Groetjes,

Sheena