Vandaag overwon ik dan tóch mijn liftangst en ging ik mee naar ‘Top of the Rock’ oftewel naar het 67ste verdiep van het Rockefeller Center om van daaruit New York vanuit de hoogte te bewonderen. Ik ben superblij dat ik dit gedaan heb, want ik moet eerlijk toegeven dat die lift echt niets voorstelde. Op 1-2-3 waren wij boven en het zicht was fantastisch!
In tegenstelling tot het stormweer bij jullie is het hier zonnig en vrij warm (16 graden vandaag). Ideaal weertje om de omgeving te bekijken:

Daarna wandelden we naar het MoMa, The Museum of Modern Art waar we even halt hielden om er de tijdelijke collectie van Magritte te bewonderen. We waren vooral heel benieuwd naar ‘ceci n’est pas une pipe’.Spijtig genoeg mocht ik er geen foto’s nemen.
Die NY passen die wij gekocht hebben zijn ons trouwens al heel erg goed van pas gekomen. Niet alleen moet je nergens aanschuiven aan kassa’s, je krijgt ook vaak voorrang om iets te bezoeken én je hebt de luxe om zomaar even ergens snel eens binnen te springen. Als je telkens een ticket zou moeten kopen zou je dat veel minder snel doen.

Na ons bezoekje aan het Moma wandelden we naar Central Park. Hét park van NY. We konden met onze NY passen fietsen huren om het park te verkennen. Ik had daarover een bepaald idee in mijn hoofd, ‘rustig fietsen in het park’. Maar dat viel toch wel een beetje tegen: er mag daar blijkbaar enkel gefietst worden op een baan rond (en een beetje in) het park, maar daar reden ook auto’s (en paardenkoetsen).
Om het échte parkgevoel te krijgen moest je dus afstappen en de kleinere wegjes te voet verkennen. Iets wat wij sowieso moesten doen want zoonlief weigerde zonder te wenen met ons mee te fietsen. Het plan om heel het park rond te fietsen viel dan ook in duigen. In plaats daarvan wandelden we twee uur lang door de kleinere paadjes van het park en zagen we onder meer Strawberry Fields, de herdenkingsplek voor de overleden John Lennon (die aan de overkant van deze plek werd vermoord).


Na de (mislukte) fietstocht wandelden we naar het Museum of Natural History waar we even halt hielden om de dinosaurussen, een walvis op ware grootte en een planetarium te bewonderen.
Op dat moment waren we eigenlijk wel al heel erg moe. We hadden de hele dag gewandeld en we waren ook al lang wakker (sinds 4u ’s ochtends, de jetlag heeft ons te pakken).
We waren dan ook blij dat we even later op een hop-on hop-off bus konden springen waar we een hele tijd op bleven zitten: we reden helemaal rond Central Park. We zagen een stukje Harlem, we zagen véél kerken, we zagen universiteiten en vele rijke hoeken van Manhattan. 
Afstappen deden we in 59th street op de hoek van Central Park. Van daaruit was het nog een kleine wandeling naar 49th street waar we verblijven. Zoonlief was ondertussen aan het brullen (dat was zo ineens opgekomen op de bus). Die was helemaal over zijn toeren, door oververmoeidheid. Hij ligt ondertussen alweer zalig te slapen in zijn bedje, gelukkig maar.
Soms denk ik ‘ocharme wat doen wij die jongen toch aan!’. Maar op andere momenten, zoals vandaag in het Natural History museum waar hij helemaal wild werd van enthousiasme bij het zien van alle ‘beesten’, ben ik zo blij dat hij erbij is. Ons klein patéke.
Oh en kijk, we zagen vandaag ook vele van die gele schoolbussen zoals in de films:


NY heeft echt al een supergoede indruk op mij gemaakt!

Tot morgen,

Sheena