Maak er chilipoeder van!

Deze tip zag ik laatst in het tv-programma ‘De moestuin van Wim’ en kwam als geroepen. 

Ik had hier namelijk nog een peperoogst(je) liggen waarvan ik niet goed wist wat ik ermee zou doen. In tegenstelling tot de andere groenten geraakten die pepers hier niet ‘opgegeten’. Jammer want ze zien er zo mooi uit en het is zo’n leuk plantje om te zetten in de moestuin, maar als het daarna allemaal in de vuilbak vliegt is het zonde geweest dat we het gezet hebben.
Maar toen kwam Wim dus met zijn superinteressante tip.
We staken onze pepertjes acht uur lang op 50 graden in de oven en maalden ze daarna fijn. Nu hebben we dus ‘puur’ chilipoeder.
We kunnen er eventueel nog ‘chilipoeder van uit de winkel’ van maken door er zelf nog komijn, oregano en paprikapoeder aan toe te voegen. Super toch!

Ik denk dat ik volgend jaar nog wat extra pepers zal planten om het potje nog meer gevuld te krijgen.

Groetjes,

Sheena