Het einde van het jaar komt dichterbij. Ik heb dan de gewoonte om het jaar voor mijzelf nog eens te overlopen. De goede dingen, de slechte dingen, een beetje de balans maken : was het een goed jaar of een ‘slecht’ jaar? Wat kan er volgend jaar beter?

Een eerste jaarsamenvatting die ik graag wou maken was een overzicht van mijn naaiwerkjes. In mei dit jaar kocht ik een eigen naaimachine en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Het overzicht is al bij al nog heel beperkt, een eerst voornemen is dan ook om volgend jaar een veel uitgebreider overzicht te kunnen maken.

Zo zag 2013 er voor mij uit op het vlak van naaiwerkjes:


Eén van de grootste successen bleek het speeldekentje te zijn. Zoonlief vindt het superleuk om alle diertjes die op het deken staan aan te duiden en hun bijhorende geluiden te maken. Het is net een leesboek, maar dan in het heel groot! Het werkt ook prima als afleidingsmanoeuvre wanneer hij lastig begint te doen. Dan zeg ik ‘Oh, kijk eens, waar staat het hondje??’ En voila, meneertje begint direct te zoeken en is alweer vergeten waarom hij weende. Een aanrader dus voor mensen met een 1,5-jarige in huis!

Maar ook vele andere naaiwerkjes hebben al wat meegemaakt: het olifantje werd al platgeknuffeld, de zwemzak ging mee naar het zwembad van Eindhoven voor het EK van de Masters (ja als zak van één van die masters, wat een eer hé). Ik schonk een clutch weg via een give-away. Mijn eerste werkje, de kussenhoes, doet hier nog steeds dienst. De Charlie met korte mouwen werd al veel gedragen en is ondertussen bijna te klein geworden, dus tegen de lente zullen er enkele nieuwe Charlie’s volgen. Gelukkig maakte ik die met lange mouwen al in een maatje groter. En zo heeft elk naaiwerkje wel zijn eigen verhaal.

Meer lijstjes volgen later ….

Groetjes,

Sheena