Na de kerstperiode lanceerde VLAM een campagne: ‘Kerstboom eruit, kamperlant erin’ om de mensen (vooral jongeren) warm te maken voor kamerplanten.

Zelf hebben we sinds we samenwonen altijd al planten in huis gehad. Een deel overleefde het, een deel niet. Met de komst van zoonlief moesten we een aantal planten naar boven verhuizen zodat er beneden plaats vrij kwam voor een wieg, een park, een verzorgingsplek, enz. Daarboven werden ze een beetje aan hun lot overgelaten en dat was er aan te zien.
Nadat ik vorige maand toevallig een artikel in de krant las over de nuttige functie van een kamerplant, namelijk het uit de lucht halen van een aantal ‘slechte’ stoffen (zeker wanneer je net nieuwe meubilair hebt of net verbouwd hebt), besloot ik dat het tijd was voor nieuwe kamerplanten.

Gisteren trokken we naar het tuincentrum en kwamen we thuis met deze twee prachtexemplaren:

Links hebben we de Ficus Anastasia en rechts de Dracaena Marginata. Wij noemen ze ‘de grote’ en ‘de kleine’ plant. Dat onthoudt net iets gemakkelijker.
Ons huis ziet er weer heel wat huiselijker uit nu. De lucht voelt hier al meteen gezonder aan (al kan dat ook in mijn hoofd zitten). Een echte aanrader zo’n kamerplant! Nu maar hopen dat ze het hier overleven …

Groetjes,

Sheena