Gisteren hebben we een laatste keer geoogst uit onze moestuin van 2013. We hadden namelijk nog drie knolselders staan die dankzij onze zachte winter de wintermaanden nog goed overleefd hebben (normaal gezien moesten we half november al oogsten, voor de vrieskou …).

Drie knolselders dus, maar wat doe je daar mee? We hadden bij mijn moeder eens een ovenschotel met knolselder gegeten die wel lekker was, dus we besloten dat het een ovenschotel moest worden. Ik noteer hieronder ons recept zodat we het zelf volgend jaar nog terugvinden wanneer we de knolselders van 2014 oogsten en weer iets zoeken om er mee klaar te maken.


Je hebt nodig: aardappelen, knolselder, melk, gehakt, ajuin, boter, vloeiende bloem, peper, zout, nootmuskaat, gemalen kaas.

Kook de aardappelen.
Maak de knolselders schoon en snij in stukken. Kook deze in melk met een beetje zout (beetje raar, maar dit kregen we als tip en dus deden we dat maar… met een lekker resultaat tot gevolg!)
Bak het gehakt in een pan met een beetje ajuin erbij.
Maak bechamelsaus met het kookvocht van de knolselder en wat extra melk indien nodig. Peper, zout en nootmuskaat toevoegen aan de saus.
Doe het gehakt, de knolselder, de aardappelen en de bechamelsaus in een ovenschotel en bedek alles met gemalen kaas.
Zet dit even onder de grill totdat je een mooie korst krijgt.
Daarna: smullen maar! Het was SUPERlekker. De beste knolselder ooit.


Tip voor onszelf voor volgende keer: de bechamelsaus mag iets minder dik.  

Groetjes,

Sheena