was TOP!
Het eerste ’tuinweekend’ van het jaar.. en deugd dat dat deed!

Zaterdagochtend stonden we vroeg op en reden we naar Halle, naar Ecoflora, een tuincentrum waar ik al veel goeds over had gehoord en amai we hebben er ons hartje kunnen ophalen. Zelfs zoonlief was dolenthousiast. We deden er de eerste aankopen voor de tuin: een paar nieuwe kruiden (tijm, rozemarijn, munt), enkele aardbeienplantjes (Mara des bois) ,heel wat zaad (pastinaak, courgette, rode biet, een bloemenweide, schorseneren, …) en een paar zakken bodemverbeteraar.

Ecoflora en een deel van onze buit

Thuis gingen we meteen aan de slag: onze vierkante moestuinbakken kregen een laag bodemverbeteraar en de eerste groenten werden gezaaid en geplant: wortel, ajuin, sjalot, pastinaak, peterselie en rode biet kunnen alvast beginnen groeien. De rest volgt in de komende weken.

Dit jaar gaan we ook het ‘patatten in zakken’ experiment een tweede kans geven. Er staan alweer twee zakken op ons terras klaar. Hopelijk lukt het nu beter dan vorig jaar.

Manlief en ik zijn er ondertussen ook 100% van overtuigd dat we kippen gaan houden in onze tuin. En als ik een idee heb dan wil ik dat altijd zo snel mogelijk uitvoeren. Zaterdagnamiddag reden we dan ook naar de Makro drive in alwaar we een kastanjehouten hek zagen liggen dat ons perfect leek als kippenafsluiting in onze tuin. Vol enthousiasme rekenden we uit hoeveel palen we nodig hadden, hoeveel meter omheining, ook een poortje mocht niet ontbreken … om dan uiteindelijk tot de vaststelling te komen dat al dat gerief helemaal niet in onze auto paste 🙁 .
Teleurgesteld reden we dan maar zonder omheining weer naar huis.
Volgend weekend gaan we nog eens terug, mét aanhangwagen, en komen we zo hopelijk weer een stapje dichter bij onze nieuwe ‘droom’! Het mag vooruit gaan ten huize Sheena!

Vele groetjes,

Sheena