Zoonlief is binnen enkele weken jarig: op 18 mei wordt hij twee jaar (TWEE, de tijd vliegt). Hoog tijd dus om te beginnen nadenken over mogelijke verjaardagscadeaus.

Omdat we al veel positiefs gehoord hebben over loopfietsen (het is een goede manier om evenwicht te leren houden en het maakt het makkelijker om de overstap naar een echte fiets zonder zijwielen te maken) denken we eraan om een loopfiets cadeau te geven.

Alleen is de vraag: welke loopfiets kopen we? Want het aanbod is enorm. We hebben alvast een aantal merken gevonden die ons goed lijken, maar we vinden geen winkels in de buurt die deze merken verkopen en waar we het fietsje eens zouden kunnen uittesten. Blijkbaar verloopt de verkoop van loopfietsen vooral via webshops waar we ons alleen maar kunnen baseren op cijfers over onder meer de hoogte van de fiets (die mij niet zoveel zeggen).

Dus daarom mijn vraag of er iemand ervaring heeft met loopfietsen en welke loopfiets er aan te raden is voor een (eerder kleine) 2-jarige?

Ons oog is voorlopig al op deze drie modellen gevallen:


Van links naar rechts: de Puky LR M, de Firstbike Street en de Kettler Speedy.
De Firstbike street lijkt ons het interessantste maar deze is blijkbaar net het grootste model van de drie en misschien wel té groot voor onze kleine man.

Indien jullie ervaring hebben met deze of andere loopfietsen hoor ik het graag! En kennen jullie winkels in België die een ruim assortiment van loopfietsen verkopen waar we eens kunnen gaan testen?


Verder heb ik NOG een vraagje waar jullie mij misschien wat advies in kunnen geven. Binnen een week of 12 krijgt zoonlief er een broertje bij. Dat broertje zal normaal gezien de eerste maanden bij ons op de kamer slapen waarvan de eerste weken gewoon in zijn draagmand (lekker klein en beschermend). Zo deden we het ook bij zoonlief.

Daarna zouden we overstappen naar het babybedje, maar we twijfelen of we hier een nieuw babybed voor zouden kopen of dat we gewoon zoonlief zijn babybed aan zijn broertje geven en dan voor zoonlief een groot bed zouden kopen.
Maar kan een 2-jarige, tegen dan waarschijnlijk bijna 2.5-jarige, al in een groot bed slapen? Ik heb daar dus geen flauw idee van. 

Voor de mensen met kinderen daarom de vraag: hoe oud was jullie kindje bij de overstap naar een groot bed? En hoe verliep deze overstap?
Ik weet dat er ook nog een soort van tussenbedje bestaat, maar dat zouden we liever niet kopen aangezien dat toch niet zo heel lang zal meegaan. Dus het zou bij ons meteen een overstap zijn van babybed naar een bed waar zoonlief ook nog als tiener in kan slapen.

Al jullie advies is welkom!

Groetjes,

Sheena