Net als vorig jaar vullen we ook dit jaar onze moestuinbakken weer met allerlei groenten en kruiden.
We hebben in onze tuin zes bakken van 1.20 m op 1.20 m met daarin vakjes van 40 op 40 cm.
Aan de hand van onze vier moestuinbijbels stelden we een planning op van wat we in die vakjes gaan planten (onder meer rekening houdend met wat er vorig jaar in de vakjes stond)

Onze moestuinbijbels


In tegenstelling tot vorig jaar vermoed ik dat er in onze planning van dit jaar een paar zaken zitten die misschien niet helemaal aan te raden zijn volgens dé ideale moestuinplanning, maar ik ben toch vrij tevreden over de puzzel die we gelegd hebben. We kunnen er alleen maar uit leren naar volgend jaar toe indien er iets niet zo goed lukt dit jaar.

Ons moestuinplan van 2014 ziet er zo uit:

In het groen staan de groenten die op dit moment al gezaaid zijn (en waarvan enkele reeds zijn uitgekomen).
Er is nog één vakje vrij, een reservevakje voor wanneer ik ergens nog een leuke groente tegenkom.

Ten opzichte van het moestuinplan van 2013 zijn er dit jaar een aantal nieuwe groenten en kruiden voorzien: warmoes, zurkel, zomerpostelein – deze drie durf ik nu zetten omdat er héél lekker uitziende recepten met deze groenten in het tuinboek van Mme Zsazsa staan en we die dus zeker gaan kunnen gebruiken -, schorseneren, citroenmelisse, wortelpeterselie, marjolein, radijsjes, pastinaak en doperwten.
Een aantal andere groenten hebben moestuinplan 2014 niet gehaald wegens tegenvallend succes vorig jaar (omdat we er bijna niet van aten of omdat de oogst mislukte): dille, spinazie, pompoen, witte selder, rucola, meloen en spruiten.

Verder staan er naast onze bakken ook nog een paar bloempotten op het terras met daarin een tomatenplant, aardbeienplantjes, munt en rozemarijn.
Ook staan er twee zakken op ons terras waarin we aardappelen gaan kweken (die zijn ook al uitgekomen ondertussen).
Stonden er vorig jaar al en staan er nog steeds: frambozen en rode bessen.
Gaan we nog zaaien naast onze mini-bloemenweide: maïs 

Nu maar duimen voor een goed moestuinjaar zonder nachtvorst, ritnaalden, koolvliegen, slakken , …. zodat we deze zomer en in het najaar weer kunnen smullen van onze zelfgekweekte groenten.

Groetjes,

Sheena

PS: bedankt voor jullie tips op mijn vorig bericht, er zaten er een paar hele interessante tussen!

PS2: moest je toch iets écht heel verkeerds zien in ons moestuinplan, laat het dan zeker weten … het is nog niet te laat om het nog aan te passen. Alle tips zijn welkom.