Ik lieg een beetje, eigenlijk ben ik nog maar 29 weken en 5 dagen zwanger, maar gemakshalve rond ik het al af naar 30 weken.

Dertig weken, dat wil zeggen nog TIEN weken te gaan, waarvan 6 al werkend en 4 al rustend. Ik begin dus stilaan af te tellen en ga dit vanaf nu ook op mijn blog doen door hier wekelijks een zwangerschapsupdate mét buikfoto te plaatsen. Hopelijk is de tiende update er dan eentje met een baby!


Eergisteren gingen we nog eens op controle bij de gynaecoloog, dat was ondertussen ook alweer acht weken geleden … Ik was zo zenuwachtig! Gelukkig was alles in orde. Wat de groei van het kindje betreft doen we het deze zwangerschap beter dan bij de vorige. Het is geen al te groot kindje maar het blijft voorlopig wel mooi op zijn groeicurve (terwijl we vorige keer controle na controle op lagere groeicurves terecht kwamen). Onze kleine man weegt op dit moment 1,3 kg en meet 37 cm. 

Ik kreeg twee opdrachten mee van de gynaecoloog: ten eerste moet ik mij nog zo snel mogelijk laten inenten tegen kinkhoest. Blijkbaar zijn de richtlijnen daarin alweer veranderd tov mijn vorige zwangerschap. Toen was het voldoende om voor of na de zwangerschap die spuit te laten zetten, nu vinden ze het een beter idee om dit tijdens de zwangerschap te laten zetten zodat het kindje al mee beschermd wordt. Dus dat zullen we dan maar doen!

Voor de tweede opdracht kreeg ik een foldertje mee met daarin een aantal vreemd uitziende oefeningen die ik moet doen om ervoor te zorgen dat onze kleine man zich omdraait in mijn buik. Want voorlopig ligt hij nog in stuit. Het voelt wat raar om daar oefeningen voor te gaan doen, dus dat foldertje laat ik nog even links liggen. Ik hoop dat hij zich vanzelf nog zal draaien.

Wat de voorbereidingen betreft (doopsuiker, geboortelijst, kraamgeld, kamertje inrichten, geboortekaartjes, kleertjes kopen/wassen, ….) is er hier nog steeds niet zo enorm veel gebeurd. 
Wat we (eindelijk) wél al gedaan hebben is de peter gevraagd. Nu de meter nog …

Mijn Silhouette Cameo kwam bij deze nog eens van pas! 

Verder ben ik er ook over aan het nadenken om zelf de doopsuikerzakjes te maken. Ik heb hiervoor bij PiekeWieke een duidelijke tutorial gevonden. Ik heb al eens een eerste testzakje gemaakt om te kijken hoe lang het duurt om zoiets te maken. Over dat ene zakje heb ik tien minuten gedaan (stof knippen en uitleg lezen inbegrepen). Dus ik denk dat het wel haalbaar zal zijn om een 100-tal zakjes zelf te maken. Manlief kan mij desnoods helpen met stof te knippen (het is tenslotte ook zijn baby!).
Nu moet ik dus op zoek gaan naar het perfect stofje voor de doopsuikerzakjes … niet gemakkelijk!

Testversie doopsuikerzakje

Maar vandaag moet ik eerst nog een paar andere zaken in orde brengen: ik ga mij nu achter mijn naaimachine zetten om nog snel een moederdagscadeautje te maken. Het zal iets worden uit het boek ‘Zo geknipt!’. Meer daarover in mijn volgende blogpost.

Groetjes,

Sheena