– hoe hij veel te wild achter onze kippen loopt en ‘Tippen!! Tippen!!!’ roept en daarna heel teleurgesteld kijkt wanneer ze zich niet meteen door hem laten aaien (hoe zou dat toch komen)

– hoe hij bijna kwaad kan worden op de ‘Tippen’ als ze geen ‘boke’ willen eten uit zijn hand

– hoe hij bloemetjes plukt voor mij in de tuin (iets minder blij was ik met de peterselie die hij had geplukt)

– hoe leuk hij het vindt om ’s ochtends wanneer hij zijn flesje drinkt nog even met mij te knuffelen (ik moet dan vooral veel met mijn haar in zijn gezichtje kriebelen dat vindt hij geweldig)

– hoe uitgebreid zijn woordenschat al is, al is die meestal nét niet helemaal correct : takkeboom (slagboom… hij heeft een duplo slagboom), topen (lopen), trrrcctrrr (tractor met een franse rrrrrrr), vaille (vallen), ook (nog), sitte (zitten), ba (bal), edaan! (gedaan!), kijne (konijn), tippehuisje (kippenhuis), teit (geit), …

– hoe hij wel perfect het woord ‘bumba koekje’ kan zeggen …en je moet dan vooral niet met een ander koekje afkomen. Hij weet wat hij wilt.

– hoe hij zinnen begint te vormen en de langste zin die hij tot nu toe gezegd heeft ‘ook de andere kip pakken’ is (oma moest onze kippen vangen zodat hij ze kon aaien)

– hoe graag hij ons helpt en zo bijvoorbeeld al eens met een stofvodje over de vloer zit te vegen of met zijn schepje uit de zandbak wat potgrond in een bloempot probeert te scheppen (met veel potgrond op de grond tot gevolg en een stofvod waar ik niets meer mee kan doen)

– hoe hij geniet van zijn grootouders

– hoe een gekke deugenieten gezichten hij kan trekken

– hoe hard hij lacht wanneer papa hem kietelt

– hoe verzot hij is op tractors, auto’s, kranen, … 

– hoe hij danst wanneer er muziek op staat

– hoe hij ons bevelen probeert te geven, zo wilt hij soms dat ik mijn stoel aan hem afsta of dat papa wat rond de tafel moet lopen ….Hij kijkt dan toe!

– hoe hij ‘baby in de buik’ aaitjes en kusjes geeft


…..

Sheena